Todo estará bien

Alles komt goed !

 

Hoe nu verder:

De aankoop is geannuleerd, aanbetaling krijgen we terug, maar geen huis. Erg jammer want het huis lag prachtig en had een mooie tuin. Maarja blokjes onder het bed en onder de eettafel (anders loopt de soep zo van je bord) zien we ook niet zitten. Een eventuele verkoop is ook niet mogelijk met een dergelijk negatief rapport op zak.

We kunnen nog wat langer in het appartement in Alcossebre blijven en we gaan, zodra onze advocaat de annulering heeft afgerond, nog een keer kijken op Camposol. Er zijn bepaalde sectoren waar je niet moet zitten, met name tegen de Rambla aan is een zo geheten vloedzone. Hierlangs kan bij hevige regenbuien het water naar de lagere gedeelten stromen met alle gevolgen van dien. Hier zijn ook de meeste kansen op verzakkingen. (ons eerste huis lag hier twouwens niet in). Ook is dit deel van Spanje gevoelig voor wat aardbevingen.

Het is inmiddels begin maart en we zijn weer onderweg naar Mazarron. We hebben een plekje kunnen bemachtigen op Camping Playa de Mazarron. Een mooie camping, aan het strand in Bolnuevo. Dit ligt pal tegen Puerto de Mazerron aan. We hebben online nog een paar kanshebbers gezien en contact gelegt met een de makelaar Camposol Property Sales. Met Sylvia ( Nederlandse mede eigenaar) zijn we een paar huizen wezen bekijken. De eerste huizen vielen direct af. Te veel werk of geen goed gevoel. Eéntje stond hoog op ons verlanglijstje en tijdens de bezichtiging waren we ook direct enthausiast. Conact gelegt met de verkoper en bleek dat deze niet veel aan de prijs wilde doen en oplevering ergens in juni. Dat laaste was geen probleem dus toch een bod gedaan. Niets gehoord en achteraf bleek dat we waren overboden. Prima …game over.

Een tweede huis bij onze eerste makelaar was ook een kanshebber, geen vrijstaand huis , maar wel vrij uitzicht en een zwembad. Een bod gedaan, maar de Fransman had last van het Omtzigt syndroom (hij kon geen besluit nemen). We hadden de hoop al opgegeven, er waren geen huizen in deze regio waar we een goed gevoel bij hadden. Kunnen wel verder van de kust, de bergen in, maar dan ben je ver weg van alles en iedereen, niet altijd elektriciteit en zeker niet altijd stromend water. Voor ons geen optie.

We stonden op het punt om in te pakken en terug te gaan naar het appertement in Alcossebre, tot Laura onze makelaar een berichtje stuurde dat er een huis op de markt is gekomen en volgens haar perfect voor ons. De foto’s en beschrijving gezien en ja we waren weer back in business. Zelfde ochtend nog wezen kijken en waren direct enthousiast. Heel even (uurtje) laten bezinken en een bod gedaan, flink lager dan de vraagprijs, maar we hadden al ons maximum in ons achterhoofd. Er werd direct gebeld met de verkoper en deze belde met een half uur terug met een tegen bod. Deze was perfect voor ons en de koop was gesloten.

Inmiddels had de makelaar van een ande huis, waarop we waren overboden gebeld of we nog interesse hadden, de overbieders lieten niets meer horen. We hadden het idee dat de verkoper een spelletje probeerde te spelen. We hebben aangegeven dat ze het huis in hun … konden steken.

 

We hebben natuurlijk al de nodige spulletjes verzameld en het appartement moest leeggehaald worden. Dus weer voor een weekje naar Alcossebre. Camper ingepakt en de sleutels ingeleverd. Het is Semana Santa, een feestweek rond de Pasen. Bijna alle Spanjaarden zijn vrij en gaan op vakantie. Gelukkig konden we nog een plekje krijgen op de camping Playa de Mazerron (het zelfde plaatsje als daar voor). Nu maar hopen dat het opleveren van het huis vlot verloopt. Nog een keertje binnen geweest, kennis gemaakt met de Britse verkopers en niet geheel onbelangrijk… we mogen vast spulletjes in het huis zetten als blijkt dat de overdracht na ons vertrek naar Nederland gaat plaatsvinden.

Maarja tijd dringt, we moeten weer even naar Nederland en straks naar Frankrijk. Gaat alles voor die tijd rondkomen. De bank moest nieuwe documenten opmaken, maar dat zou snel kunnen gaan. Ja ..dus niet, alles gaat (bijna) weer van voor af aan. Dat we voordat we naar Nederland gaan, de sleutels krijgen is een utopie. Maar goed onze advocaat heeft een volmacht en zal voor ons tekenen bij de notaris en de sleutels bij de makelaar afgeven.

We hebben deze week een auto gehuurd en we hebben de omgeving bekeken. Áquilas, prachtige route door de bergen, Murcia (Ikea) en naar Cartagena.

We vertrekken op 6 april richting Nederland. Eerste stop ergens bij Barcelona en de tweede hopen we op de camping Chateau de Fonrives te doen (als dit mogelijk is en mag) dan kunnen we daar ook vast wat spulletjes dumpen in onze leefcaravan op het park.
Daarna een overnachting onder Parijs en dan door naar Nederland . Hoe dan de planning gaat lopen …. Zo wie zo moet de camper naar de keuring en gaan we ons tweede autootje ophalen.
Zaterdag de 20e is het weer zaak om richting Frankrijk te rijden, met Marijke in het auootje achter de camper aan. Met een extra auto zijn we in Frankrijk en in Spanje iets flexibeler dan met een camper.

Half september gaan we naar onze nieuwe woning (mogelijk dat we in mei even een paar dagen met het vliegtuig naar Spanje gaan)
We hebben een offerte lopen om het terras te overkappen, dit laten we waarschijnlijk doen in de periode dat we in Frankrijk zijn.
Kortom.. het is nooit saai bij ons

Total Page Visits: 161 - Today Page Visits: 1