Amerika: New York 2016

Lekker rustig op de weg Apeldoorn – Schiphol. Ingecheckt , eerst een bakkie koffie. Controle viel reuze mee en nu begint het wachten over anderhalf uur start het boarden. Stoel kunnen verzetten naar een plaats aan het gangpad, een upgrade naar de plus stoelen was ons wat te duur , retour bijna 400 euri , kan je veel leuke dingen van doen in New York. 

Na een vlucht van bijna 8 uur zijn we op Newark aangekomen. 20 minuten wachten op het busje en om half één zaten we in het Yotel in NewYork. Direct de metrokaart gekocht en hebben we een wandeling gemaakt. Langs de Macy’s gelopen , nog niet naar binnen , het winkelen staat donderdag op het programma. 

Bij het Empire State Building de New York City pass opgehaald en gelijk maar naar boven gegaan . Half drie en geen rij te zien , konden direct naar boven. Wat gegeten en gedronken bij Heartland en over de Broadway naar Times Square gelopen . Alle voorbereidingen voor de verkiezingen zijn in volle gang.

Eerste indruk New York, groots , indrukwekkend, druk, de hele dag hoor je sirene’s en zie je zwaailichten, maar ook veel zwervers. Voor vandaag genoeg gedaan, moe. Zijn nu bijna 24 uur in touw, lekker op bed liggen ” Grease” kijken

Gisteravond vroeg gaan slapen , prima bed in ons futuristisch hotel . Om 7 uur aan het ontbijt , nou ja ontbijt koffie en muffins 

Op naar de metro, we zitten in de spits dus lekker druk. Uitstappen bij Battery Park voor de overtocht naar Statue of Liberty en Ellis Island.

Het is nog redelijk vroeg in de ochtend dus nog plek zat op de boot. We hadden kaartjes voor in het monument ( Pedestal) waar we een fantastisch uitzicht hadden op de skyline van Manhattan. 

De trappen naar de Crown gezien, was niets voor Marijke geweest. De Pedestal en rond het Vrijheidsbeeld lopen was al een geweldige ervaring. Daarna door naar Ellis Island, hier kwamen alle immigranten als eerste aan voordat men mocht doorreizen Amerika in. Eigenlijk precies het zelfde wat er nu met de vluchteling uit Syrië gebeurt, een nummer , identiteit vaststellen en kijken of je gezond genoeg bent om verder te reizen. 

Weer met het bootje terug en even gekeken waar we morgen moeten zijn voor de helikopter tour. Nog wat tijd over , met de metro naar het Grand Central Station, een geweldig mooi station en een prachtige Apple shop …niets gekocht 🙁 . Genoeg gelopen dus, op Broadway een bios ( Imax )gepakt . 

Lekker Inferno gekeken , mooie film , veel bekende plekjes van Florence gezien. Super uit eten geweest , Mc Donalds voor een keer, maar dan wel op Times Square. 

Even langs 7 eleven, wat scheerspullen kopen , accu was in het vliegtuig leeggelopen geen oplader mee…

Vanmorgen begonnen met een echt ontbijt , geen muffins dit keer. Met de metro naar de heliport, iets te vroeg maar kon gelijk mee. Scheelt weer een uurtje wachten. Mooie blauwe lucht maar toch een beetje nevel. 

Een bochtje om het Vrijheidsbeeld en Ellis Eiland en verder over de Hudson langs Manhattan. Had geluk , zat aan het raam. New York is prachtig , ook van boven , geweldige ervaring , een prachtig cadeau. Veel met de Gopro gefilmd , deze ga ik pas in NL verwerken.

Met de Ferry naar Staten Island gegaan en direct weer terug . Niet omdat het moet maar omdat het kan …

Daarna de jassen uit en langs de Hudson gewandeld naar het financiële hart van New York. Heerlijk warm weer vandaag. 

Uiteindelijk bij de Freedom Tower aangekomen en Ground Zero. Indrukwekkend park met de twee grote monumenten .

Het 9/11 museum was heftig, veel foto’s , attributen , half verbrande ladderwagens van de NYFD , persoonlijke bezittingen en beelden . De foto’s van de springende mensen , daar wordt je echt stil van…..Heftig. Door de omgeving gewandeld en onder in het nieuwe World Trade Center geweest , is echt prachtig geworden.

Terug naar Time Square , alles in gereedheid voor de verkiezingen , het hele mediacircus aanwezig maar ook de vele geblindeerde Suburans van de overheids diensten. Onze eerste keus musicals waren uitverkocht of voor 350 dollar nog te krijgen …maar niet gedaan. 

Op de rode trappen op Times Square kaartjes voor de Jersey Boys gescoord , gaat dat het worden , daarna nog wat eten en de uitslag van de verkiezing aanhoren. Morgen een nieuw programma , eerst uitslapen , ben tenslotte al 60.😰

Woensdag alweer , deze dag wordt er wat regen verwacht.

Programma maar iets opgooien en gaan we met de metro en bus naar het MET ( Metropolitan Museum of Art), een prachtig museum wat niet te doen is op één dag , laat staan op een ochtend. Begin van de middag naar het Bryant Park gegaan , leuke kleine stalletjes en een ijsbaan. Langs de Trump Toren, stonden er gisteren al vrachtwagens vol zand voor het gebouw , nu lijkt het wel een vesting , ook zijn hier wat protesten te zien. Even wat gaan drinken en weer met de bus naar het hotel. Even heerlijk twee uurtjes met de benen omhoog . Om zes uur naar de boot voor een avond rondvaart op de Hudson.

tarten op de 42e street , dicht bij het hotel en gaan via het Statue of Liberty onder de Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge en Williams Bridge tot Roosevelt Island en weer terug. Gelukkig maar anders was het een eind zwemmen.

Omdat het geregend heeft was de combinatie vallicht , water en de vele verlichte gebouwen een prachtig schouwspel.

Onderweg naar het hotel even langs een winkeltje gegaan en wat te eten meegenomen. Hier is erg veel op meenemen gericht, nu op de kamer , eten op ,een verhaaltje maken en een pilsje drinken.

Vanaf morgen weer mooi weer , fietsen in het Central Park staat op het programma.

Donderdag , onze laatste volle dag in New York.

Stralend weer en vandaag staat het Central Park op het programma. Fietsen gehuurd en twee uur rond gefietst door dit prachtige park. Eigenlijk was twee uur nog iets te kort , maar ja er staat meer op de lijst voor vandaag.Stukjes fietsen en wandelen afgewisseld , genieten van de herfstkleuren en van de oase van rust.

De fietsen weer ingeleverd en op naar het Rockefeller Center om naar de Top of The Rock Observation Deck te gaan.

In een lift met een glazen dak in 42 seconden naar de 67 etage voor een prachtig uitzicht over, met name, het Central Park. Daarna wat winkelen , van de Lego Store , via Victoria Secret naar Macy’s. Geen voeten meer over, spierpijn in beide benen dus tijd om naar het hotel te gaan.

Transport naar het vliegveld voor morgen (vrijdag) regelen.

Om 12:55 pick-up en om 17:40 vliegen.

We mogen de kamer een uurtje langer aanhouden , kijken of we morgen nog eerst even naar de veteranen parade kunnen gaan.

Straks nog even naar Times Square en een hapje eten.

Total Page Visits: 1283 - Today Page Visits: 1