St Lucia & Hluhluwe/iMfolozi

St Lucia 19 oktober

Om tien uur hebben we een boottocht gepland staan, hippo’s en crocs kijken, maar eerst even genieten van het zonnetje bij het zwembad. Weer een poging ondernemen om wat foto’s te uploaden, maar helaas er is een blik Hollanders losgetrokken en allemaal met een smartphone, dus het internet is weer waardeloos.
Gaat vandaag mijn Canon het begeven?. Hij weigert steeds vaker en kan geen foto’s meer maken. De rubberen ringen van de lens verwijderd en bleek dat er contacten los lagen. deze weer een beetje gerepareerd en het lijkt waarachtig te helpen..niet te vroeg juichen, toch maar eens op zoek naar een vervanger van de inmiddels 5 á 6 jaar oude Canon 500D.
Om 10:00 ingescheept voor een Wetlandstour. Met de boot langs de oevers van een binnenwater om krokodillen en nijlpaarden te spotten. En die hebben we gezien… vele tientallen nijlpaarden waaronder ook veel jonge dieren. De kapitein had wel heel scherpe ogen, hij spotte een krokodil van nog geen 15 cm. Een van de nijlpaarden kwam op land, pas dan zie je hoe indrukwekkend groot deze dieren zijn.
Na de boottocht direct door gereden (ca 80 km naar het noorden) om met eigen auto het Hluhluwe Game Reserve in te gaan. Direct na binnen komst zagen we de eerste neushoorns,later hebben we er nog vele gezien. Ook de olifant, wrattenzwijnen, het wildebeest (gnoe) en natuurlijk de buffels weer gezien. De onderkant van de Polo werd af en toe behoorlijk op de proef gesteld. De onverharde wegen waren af en toe erg steil (in de eerste versnelling naar boven) en erg diep uitgesleten. Maar toch een pad genomen waar we vele kilometers niemand tegen kwamen, helemaal alleen met de natuur. een prachtige groep bosbokken gezien en weer heel veel mooie vogels. Ons boekje staan al heel wat dieren afgevinkt. We moesten op een gegeven moment wat tempo maken omdat het park om 18:00 ging sluiten. Prachtige vergezichten met de ondergaande zon over het mooie groene Hluhluwe park. Niet te vergelijken met het Krugerpark.
Op de terugweg in St Lucia bij Braza gegeten en daarna naar de Logde terug , inmiddels 21:30 tijd om het bedje op te zoeken.

Total Page Visits: 2031 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *