Reisdag Swaziland – St Lucia

Reisdag Swaziland – St Lucia 18 oktober

Vanmorgen was er weer zicht…mist was weg en we keken over de tuin en het zwembad neer op het dal. Pas nu zie je de schoonheid van het Koninkrijk Swaziland. Er wordt volop gebouwd en rondom de hoofdstad Mbabane is het één grote bouwput. Op advies van het hotel zijn we niet naar de Mbabane Market gegaan, maar direct door naar de Swazi Candels Market. Hier worden door kunstenaars kaarsen met de hand gemaakt.
Na wat leuke kaarsen te hebben gekocht en de markt en diverse winkeltjes bekeken met allemaal handgemaakte spulletjes, zijn we verder naar het zuiden gegaan. De bewegwijzering liet hier en daar te wensen over, TomTom had geen kaart van Swaziland en de telefoon had geen dekking in dit koninkrijk. Men is hier gek op verkeersdrempels, rij je het ene moment 120 (2 baans weg) sta je even later op de rem, omdat de drempels met een gangetje van 40 genomen moeten worden. Van alles hebben we zien oversteken terwijl je tegen de 110 rijdt, mensen, koeien, schapen, geiten, varkens, apen en een leguaan. Maar het meest kromme was dat een geit aan een lange lijn aan de overkant van de weg stond, terwijl hij aan de andere kant vast zat. Gelukkig lag de lijn slap op de weg..hij zal maar strak staan en je rijd er met 110 tegen aan…brrr. De grenspassage liep vlot, wel even langs alle loketjes.
In St. Lucia kwamen we bij de Forest Lodge, een gezellige locatie aan de rand van het dorp. Even een wandeling gemaakt naar het strand en voor het avondeten de auto gepakt. Het is niet verstandig om ‘s avonds in het donker terug te wandelen, omdat de nijlpaarden hier door de straten lopen. Overdag breek je je nek over de apen ( stond er één brutaal door de deur naar binnen te kijken) en ‘s avonds de hippo’s.
Lekken shushi gegeten bij Ocean Basket, even een optreden van een dansgroep voor de deur bekeken en nu weer langzaam het bedje opzoeken.

Na een goede nacht naar het ontbijt, maar eerst de apen uit de ontbijtzaal jagen, die hadden de druiven inmiddels gepikt. Onze Belgische vrienden hadden de deur niet goed dicht gedaan en de hele kamer is een rommeltje geworden. hahaha toch avontuurlijk z’n reis

Total Page Visits: 1648 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *