Reisdag St Lucia – Umhlanga Rocks

Reisdag St Lucia – Umhlanga Rocks 20 oktober

Vanmorgen een hoop drukte aan het ontbijt in de Forest Logde. Een bus Hollanders van Kras reizen in de zaal. Hebben we al groepen van Sawadee, Djoser en nu Kras ontmoet. Hoe exclusief en duur de organisaties ook zijn, we slapen allemaal in het zelfde hotel/guesthouse of Lodge en wij reizen met NRV (Nederland reist voordelig). Nog even aan het zwembad gezeten en uiteindelijk vertrokken naar het zuiden.
Op de N2 even gestopt bij een tankstation met restaurants, voorbij de pomp gereden en geparkeerd. Komt één van de vele pompbedienden naar ons toe om te zeggen dat er wat lucht in de band moet. Blijkt de linker achterband langzaam leeg te lopen. Heel attent van de beste man. Bellen met de verhuurder en 19 km terug naar Richards Bay voor hulp. Men wilde eerst dat we zelf de band gingen vervangen..ja doei, we hebben vakantie. Er stond een andere auto klaar, nu een Seat Bolero. Leuk, wat groter maar rijdt niet zo soepel als een VW Polo.
Aangekomen bij de Honey Pot Guesthouse in Umhlanga Rocks. Een gezellig Engels stel die ons maar wat graag hum guesthouse willen laten zien, al meer dan 25 jaar in ZA en willen nooit meer terug. Met de nodige informatie te voet naar het strand zo’n 10 minuten lopen. Er is momenteel een zware storm, niet koud maar heel veel wind. Wandeling langs het strand gemaakt en wat gedronken in een echte Afrikaanse (Engelse) pub, waar net op de TV’s een rugbywedstrijd begon. De tent vol supporters van de blauwe. Ja nu waren beide teams in het blauw, maar we moesten juichen voor de Blue Bulls. Gelijk leuk contact en één van de dames had familie in Voorschoten.
Daarna bij de “buren” gegeten Turn ‘n Tender. Als vooraf een traditioneel gerecht: Biltong en Beef Short Rib Rasher en een heerlijke Point Rump.
Moe maar voldaan weer terug gewandeld naar de Honey Pot.

Total Page Visits: 2044 - Today Page Visits: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *