Reisdag Pretoria – Hoedspruit

Reisdag Pretoria – Hoedspruit, zondag 14 oktober

De hele nacht donderweer met erg veel regen. Midden in de nacht viel de stroom uit, maar dat heb je op dat moment ook niet nodig.
We waren de enige gasten aan het ontbijt en het was weer goed voor elkaar. O.a. Pannenkoeken, spek en roerei, genoeg om de dag goed te beginnen. Auto gepakt en het zwaar beveiligde Guesthouse (twee hoge ijzeren hekken met stroomdraden erboven en overal camera’s) verlaten.
Het regent nog steeds als we Pretoria verlaten voor de rit van 475 kilometer, het is niet echt warm. Hoe verder we naar het noord-oosten rijden werd het weer steeds beter, om uiteindelijk met een lekker zonnetje en een heerlijke 26 graden in Hoedspruit aan te komen.
Onderweg dachten we langs de weg een meerkat te zien, maar toen we dichterbij kwamen bleek het een kleine baviaan te zijn, later zagen we er meer.
We hebben op het laatst behoorlijk doorgereden om vóór 14:30 bij de autoverhuurder te zijn om de GPS op te halen, 1 minuut te laat maar het was al uitgestorven, overmorgen maar een nieuwe poging.
Via een toegangspoort kwamen op de weg richting de “Kubu Safari Lodge” waar we al gelijk de eerste giraffen zagen. Eenmaal binnen de hekken van de lodge zagen we een paar wrattenzwijnen en de huis Impala’s. Deze lopen hier tussen de huisjes door om zich te goed te doen aan het water. Bij lodge werden we ontvangen door Nicole, een van origine Duitse. Voordat we het officiële gedeelte gingen afhandelen werd er eerst een biertje en een lemon gedronken. We hebben een leuk huisje en de lodge ziet er geweldig uit.
Vanavond eten we hier en zitten nu heerlijk op het terras. Morgen vroeg op, om kwart voor zes moeten we klaar staan voor de gamedrive naar het Krugerpark. Maar eerst genieten van het tweede biertje, een Black Label dit keer.

Total Page Visits: 1840 - Today Page Visits: 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *