Pretoria

Pretoria, zaterdag 13  oktober

Na een goede nachtrust ( 12 uur geslapen) zaten we om 8 uur aan het ontbijt met een Belgisch koppel. Zij hebben exact dezelfde reis geboekt, alleen ze zijn een dag eerder begonnen. Als eerste maar even terug naar de Shopping Mall gegaan om een sim kaart te kopen. We hebben niets meer van de autoverhuurder gehoord over onze bestelde GPS, dus maar even met de locale travelagent gebeld. Begin je in het Engels, heb je een Nederlandse dame (Wendy) aan de telefoon, praat wel net zo makkelijk. Zij heeft geregeld dat zondag in Hoedspruit een GPS klaar ligt.
Vandaag Pretoria (provincie Gauteng) met de auto verkend. Als eerste zijn we naar het Voortrekkers Monument gegaan. Dit monument staat voor de grondleggers (voortrekkers)van de voormalige Zuid-Afrikaanse Republiek. Met de Hyser (lift) zijn we op de mooie koepel gegaan met daarin, in het dak een kleine opening, waardoor precies om 12 uur op 16 december een straal zonlicht valt op de “Shrine of Honour in the Heroes Hall”.
Google maps weer aan op de telefoon en verder naar de Union Buildings, het belangrijkste regeringsgebouw van Zuid Afrika. Hier vond de inauguratie van Nelson Mandela in mei 1994 plaats. Voor het gebouw staat een groot standbeeld van de voormalige president.
We hadden nog wat tijd over en zijn naar de Botanische tuinen gegaan. Overal in Pretoria staan Jacarandabomen die in het voorjaar prachtige paars/blauwe bloesem heeft en laat het nu toch net voorjaar zijn :-).
Zitten we net aan een sapje met een sandwich begint het te rommelen en is er onweer opkomst (donderweer). Overigens erg leuk om de Zuid-Afrikaanse taal te zien en te lezen. “Moet nie aanraak nie en Moet nie op die bankie staan nie”,…duidelijk toch?
Met de Polo weer terug naar het Guest House, gaat steeds beter links rijden en links schakelen, even langs de Pick’n Pay voor de laatste inkopen. Morgen naar Hoedspruit….

Total Page Visits: 1673 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *