Krugerpark II / Swaziland

Krugerpark II, 17 oktober

Hoera Marijke vandaag jarig. De Gecko lodge lag midden in de natuur en was weer zoals gebruikelijk erg sfeervol en gerund door bijzonder lieve mensen, Geen ontbijt op bed, niet gezongen maar vroeg uit de veren. Bewapend met een mooi ontbijtpakket staan we om 05:00 al klaar voor de tweede Game-drive van deze vakantie. Nu hebben we een ochtend-drive genomen omdat we vanmiddag weer door moeten naar Swaziland.
Opgepikt door Maarten, hé, ja inderdaad onze gids voor vandaag heet Maarten. Samen met 4 Brazilianen zijn we op pad gegaan, vlak voor het
park hebben we Jane uit Alaska opgepikt.
We komen het Krugerpark in via de Phabeni Toegangpoort. Het was vergeleken met eergisteren frisjes (toen 40 graden en nu amper 20 graden), maar meer kans dat de dieren in beweging zijn. Natuurlijk weer de nodige olifanten , impala’s gezien, maar nu ook het wrattenzwijn van dichtbij ( of je daar blij mee moet zijn). Omdat de Brazilianen het zo nodig vonden om nog voor de start van de tour,de shop in te gaan en uitgebreid koffie te halen hebben we de Luipaard gemist. Deze zat kort bij de ingang en bijna had Maarten deze vier gasten laten staan. Hij baalde enorm dat we niet direct konden vertrekken en baalden met hem.
Eén van de hoogte punten van, naast dat we heel dicht bij de olifanten waren, dat we omsingeld waren door een clan Hyena’s. Best wel indrukwekkend wanneer deze beesten (stuk of 15) rondom onze jeep staan. Maarten (Gids) had een app, waarmee hij bepaalde diergeluiden kon laten horen. Kijk zegt hij, nu gaan de staarten omhoog en zijn ze in de aanvalmodus. Hmmmm geruststellend.
Een ander speciaal moment was dat we kort bij een leeuwin konden komen, deze lag heerlijk lui in het gras, en kwam later overeind om even lekker te gaan brullen.
Om twaalf uur waren we bij de lodge, afgerekend en de koffers in de Polo en weer op pad voor de komende 255 kilometer.
Blijkt dat de benzinemeter echt kapot is, dus moeten uitrekenen hoever we kunnen komen en wanneer we weer moeten tanken.Morgen maar even contact opnemen met de verhuurder.
Aangekomen bij de grens van Swaziland. We reden lekker door tot de slagboom….fout eerst een uitreis stempel halen in het kantoortje.
Dit was zo gebeurt, nu ging de slagboom wel open. Daarna doorrijden tot een hokje, waar je een papiertje kreeg, met dit papiertje en de passen weer een ander kantoortje in, nu die van Swaziland.
Weer stempelen en weer door naar het volgende loket om te betalen (3 euro) voor ons tweeën, een soort entreegeld.
De nodige stempels op het eerder verkregen papiertje ontvangen en weer in de auto tot het volgende hokje. Die beste man wil graag het papiertje met stempels hebben en we mochten het land in. Nergens staat hoe de volgorde is , het was even uitzoeken , maar we zijn er uitgekomen (in dit geval erin). Het is en was onderweg erg mistig en wat regenachtig. De temperatuur schommelde tussen de 25 en 14 graden.
Uiteindelijk aangekomen in Mountain Inn Hotel in de hoofdstad Mbabane. Wat gedronken in de bar en straks naar het diner…

Had iets geregeld met het hotel voor Marijke’s verjaardag, bevestigd per mail, maar men wist nergens van, toch heerlijk a la cart gegeten en vroeg naar bed.

Total Page Visits: 1870 - Today Page Visits: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *