Kruger Park

Kruger Park maandag 15 oktober

Vanmorgen om 5:15 opgestaan om met de Game drive naar het Kruger Park te gaan. We starten met een kop koffie en wat biscuitjes en we hebben kennis gemaakt met onze medereizigers Johanna en Luigi uit Duitsland, Osnabruck.
Bijna een privé tour met z’n vieren in een grote open safari jeep. Het was een uurtje rijden naar de entree van het park. Wij namen de entree bij Orpen. Hier bekijken we een heel klein deel van het immens grote park. Wat op valt is de enorme droogte. Vele riviertjes staan droog en de natuur wil nog niet goed op gang komen. Betekent dat de dieren veel in beweging zijn om aan voedsel te komen. Er zijn nog enkele waterplaatsen waar het wild naar toe komt. We zien direct vele (soorten) Impala’s. Hebben we de BIG FIVE gezien ??? , nee niet allemaal. Al snel hebben we de olifant gezien, niet één, maar heel veel. Prachtig om ze in een rij de richting naar het water te zien lopen met Papa Olifant voorop. Even de Impala’s wegjagen, stampen in het water om de krokodillen te waarschuwen en daarna kon de hele familie in bad. Grote groepen buffels gezien en eind van de middag ook de Leeuw. Een mannetjes leeuw lag lekker lui in de schaduw terwijl mevrouw op jacht was. Natuurlijk nog vele andere dieren gezien, te veel om op te noemen. Giraffen, Wrattenzwijnen ,Bavianen, Koedoe’s, Struisvogels, Zebra’s, Waterbokken en vele mooie vogels.
De lunch was perfect verzorgt evenals het ontbijtpakket. We kijken terug op een prachtige maar bloedhete dag van tegen de 40 graden in het park. Het was erg gezellig met Johanna en Luigi, je moet het maar treffen met je medereizigers. Een drankje een douche en straks lekker aan de BBQ, met een Zuid-Afrikaans wijntje natuurlijk.

Total Page Visits: 1688 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *