Blyde River Canyon

Reisdag Panorama route Hoedspruit – Hazyview

Vandaag weer een zon overgoten dag. Na het ontbijt hebben we eerst onze beloofde GPS opgehaald bij Goedgenough, ja zo heet de beste man van de autoverhuur. Gelukkig goedgenoeg, je ouders zouden je “konnet” of “hetmoetmaar” noemen.
Met de nieuwe GPS op pad naar de Panoramaroute, een prachtige weg door de “bergen” met als eerste stop bij de “Three Rondavels”. Een mooi
uitzicht op de Blyde River Canyon. Een entreeprijs van 50 rand (ongeveer 3 euro) is natuurlijk geen geld. Via de mooie route zijn we inmiddels aangekomen bij Gods Window’s, ook hier weer een prachtig uitzicht. We treffen het enorm met deze heldere, zonnige dag. Voor de foto’s minder natuurlijk, alles lijkt een beetje wazig door de warmte. Jammer dat er kort geleden een brand is geweest, een deel is zwart en de apen zijn vertrokken.

In Graskop hebben we een paar boodschapjes gedaan, geld opgenomen en wat gegeten. De benzine meter gaf aan dat de tank nog half vol zit, maar we hebben al rond de 600 kilometer gereden. Ging er in de Polo toch 37 liter, was hij dus bijna leeg. Deze meter is niet te vertrouwen.
Verder naar de Mac-Mac waterval, leuk, maar je kon er niet dicht bij komen. Bij ieder point off interest staan verkopers met houtsnijwerk en ander spul (eigen gemaakt van jarandaboom). Een paar kralen poppetjes gekocht en een uit hout gesneden Koedoe met kalf gekocht.
De weg vervolgt, de vele Potholes (slaggaten), of te wel putdiepe gaten in de weg, omzeilend zijn we bij de Gecko lodge aangekomen.
De bavianen schieten alle kanten op, deze komen iedere week langs om de bessen op te eten.
Vanavond sluiten we weer aan bij de Braai en mogelijk dat we morgen weer een game drive doen van een halve dag(als er ruimte is). Anders eventueel met de eigen auto het Kruger Park in.

Total Page Visits: 2274 - Today Page Visits: 1

Een gedachte over “Blyde River Canyon”

  1. Hallo Marijke en Maarten, allereerst Marijke van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    Heel bijzonder om je verjaardag in zo’n mooi land te vieren.Wij lezen jullie reisverslag met plezier.
    Nog leuke reisdagen daar samen,groeten van Gert en Martha.???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *