Zit er weer bijna op

Dinsdag 10 januari.

 

Vandaag hebben we met een oud collega afgesproken. Karin en haar partner Ron hebben een B&B met camping Mas Karmel in Horta de Sant Joan in de provincie Tarragona. Voor ons was het circa anderhalf uur rijden vanuit Peñiscola.

Na een bak koffie hebben we een rondleiding gehad over het terrein, wat opviel was het mooie uitzicht op de camping op de omgeving. Mas Karmel ligt in een prachtig gebied op ongeveer 550 meter hoogte.

Verder hebben we ons vermaakt met wandelingen langs het strand, veel terrasbezoekjes en genieten van het zonnetje.

Voor de boodschappen zijn er verschillende supermarkten, maar in Vinarós, op zo’n 10 kilometer zitten de wat grotere winkels. We doen nu nog alles met de auto, volgende keer gaan de fietsen mee.

Vrijdag de 13e. Besloten om naar Santuario de la Virgen de la Balma te gaan. Het is praktisch de zelfde route als naar Mollina, dus de route iets aangepast en hebben een schitterende weg gevonden. Veel hoogte verschillen, mooie bossen en een prachtige natuur. Balma, is een Keltische naam om te verwijzen naar een ondergrondse holte (grot).Het is een heiligdom met een grot, bestaande uit een kerk, een herberg en een zomerverblijf.

De naam La Balma is een geografische plaatsnaam en verwijst naar een soort langgerekte holte die door erosie is ontstaan. Het heiligdom is ingebed in die holte, in een immense steenmassa die lijkt te gaan instorten op de bodem van de Bergantes-rivier.

We waren praktisch alleen in het imposante bouwwerk in de rotsen. Het resturant was geopend, maar het was er erg stil. De beheerder gaf aan om binnen te komen om wat te drinken of te eten. Toch maar gedaan, Marijke zat al een tijdje zonder koffie. Bleken binnen nog een paar Walen te zitten en we kregen een A4 op tafel met daarop het menu. Nu spraken de beheerders alleen Catalaans

dus we begrepen niet alles wat uitgelegd werd. Toch maar een voor en hoofdgerecht besteld en wachten maar af. Wat we wel begrepen dat de wijn, koffie en het water inbegrepen was. Staan flessen op tafel en je mag zelf de glazen vullen. We kregen een plank met verschillende worst en kaas soorten en brood met tapenade. Gelijk kwam de salade en even later het tweede voorgerecht, heerlijke kroketjes. We dachten nog , zeker een foutje, maar nee, even later kregen we ook het derde voorgerecht, een kom soep met een vleesbal. Pff zat al bijna vol, maar het hoofdgerecht een pan met gebraden kipfilet en patatas was al onderweg. Ter afsluiting een postres, stuk taart, chocolade mousse en een bakje pudding. Na de koffie konden we afrekenen…. echt € 30,00 alles bij elkaar. We keken elkaar aan, dat kan toch nooit uit. Het restaurant was inmiddels redelijk vol met alleen maar plaatselijke bevolking. Op de terugweg maar weer de zelfde route genomen en thuis op het terras uitbuiken.

Woensdag de 18e zijn we vertrokken naar de regio Costa Blanca. We hebben we plaatsen Gandia, Oliva en Dénia bezocht.
Deze regio ligt net boven Alicante en Benidorm en we waren benieuwd hoe het er daar uitzag. We hebben in Dénia overnacht in het
Art Boutique Hotel Chamarel. Een leuk hotel in een heel oud pand midden in het centrum. Dénia heeft een leuk centrum er waren veel winkels open. De regio vinden we wat duurder (vakantiewoningen / restaurants) en het strand vonden we een stuk minder
dan in Peñiscola. 

Bezoek gebracht aan Fuente de la Salud in Traiguera, een bedevaartsoord op zo’n half uurtje rijden van ons vandaan. Weer een mooie route om te rijden, maar de parkeerplaats was leeg. O..wacht . toch nog twee bussen met bejaarden. We hebben geluk, als die bussen er niet waren zou alles op slot zitten. Dus achter de groep aan de kerk in, we vielen als jonkies wel een beetje op 🙂 . Viel allemaal een beetje tegen, geen koffie te krijgen dus snel weer naar ons terrasje.

Maandag 23 januari, laatste dagen veel rondom Peñiscola geweest, veel wandelingen langs het stand en inmiddels vaste klant op het terras bij Sheila voor een biertje en de patatas Brava. Vandaag eens naar Alcossebre gegaan. Deze kleine badplaats vind je aan de
Costa del Azahar, boven Valencia. Het badplaatsje Alcossebre is niet groot, het ligt direct aan de middellandse zee in een beschutte baai aan een mooie natuurgebied Sierra de Irta en ligt tussen de bekende badplaatsen Peniscola en Torreblanca. Hemelsbreed
zo’n 30 kilometer onder Peniscola. We waren direct gecharmeerd van dit plaatsje en zijn op zoek gegaan naar de plaatselijke aanbieders van vakantie appartementen en uiteraard weer even een terrasje meegepakt. Ja, dat kan hier, geen last van sneeuw, kouen andere winterse ongemakken. En € 1,50 voor een koffie is nog te betalen.

Woensdag 25 januari, weer tijd voor Valencia. Besloten om weer met de trein te gaan. Nu hebben we de lokale trein genomen en waren €40,00 kwijt, na op zo’n 25 stationnetjes te zijn gestopt, kwamen we na dik twee uur op Valencia Nord aan. Dit keer zijn we wat meer
de kleinere staatjes en steegjes in gegaan. Weer veel gezien en moeten zeker nog een keer terug.

Het laatste weekend breekt aan, op verzoek van een makelaar in Alcossebre zijn we nog een keer teruggegaan en hebben een locatie bekeken.
Lijkt ons wel wat en we gaan maandag even binnen kijken. Balkon op het zuiden , 4 minuten wandelen van het strand, direct in het centrum.
Kunnen dus nog wat vaker een terrasje pakken :-).
Maar eerst dit weekend de spullen een beetje bij elkaar zoeken en we gaan dinsdag weer rijden. Besloten om het weer met twee overnachtingen te doen. De eerste in de buurt van Orange en de tweede overnachting in Thionville, net onder Luxemburg.
Donderdag rijden we ergens rond het middaguur Tolkamer weer binnen.

We gaan weer een blog gaan maken over onze campingbelevenissen in de Dordogne (Chateau de Fonrives), maar deze zal samen gaan met een nieuw groot avontuur. Maar daarover later meer.

Total Page Visits: 2364 - Today Page Visits: 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *