Mexico, Guatemala, Belize en Honduras

Prachtige rondreis door Mexico, Guatemala, Belize en Honduras.

Een van de mooiste steden van Guatemala vonden we Antigua. Hier hebben we de 
vulkaan Agua, die maar liefst 3763 meter hoog is, beklommen over gloeiend heet lava. We hebben de enorme dagmarkt van Chichicastenango mogen bezoeken, erg indrukwekkend.

In Honduras hebben we de beroemde ruïnes van Copán bezocht. In de Maya tijd heette Copán ook wel “Oxwitik”, het kleine stadje was vroeger één van de rijkste Maya-steden.

Bij Fores,in het tropische regenwoud ligt Tikal. Het wordt gezien als een van de grootste Maya steden, ook is een groot gedeelte van de stad nog niet uitgegraven, zo ongeveer 20% van de stad is pas zichtbaar.

In Mexico hebben we de Maya tempels van Palenque bekeken, de stadsruïne ligt op een magische plek met een ongekende hoeveelheid junglegeluiden, aan de voet van de bergketens van de Sierra Madre.

Verder op de Maya route richting Mérida met de ruïnes van Uxmal, ook wel uitgesproken als “Usjmaal”. 

We bezoeken de beroemde tempels van Chichén Itzá  met onder andere de maar liefst 30 meter hoge Kukulcán Piramide. Deze is zeer indrukwekkend en gebouwd tijdens het hoogtepunt van de Maya-cultuur. In 2007 is Chichén Itzá verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

We hebben nog wat dagen aan de rondreis geplakt voor een heerlijke strandvakantie in Playa del Carmen

 

Total Page Visits: 2512 - Today Page Visits: 2