Nieuw seizoen op Fonrives

We hebben Spanje achter ons gelaten. De administratieve rompslomp rondom het huis overgelaten aan Karin , onze advocaat. We hadden nog een klein beetje hoop dat alles afgerond zou zijn voordat we weer naar Nederland gaan voor wat verplichtingen (camper keuring) en natuurlijk familiebezoek.

 

In vier dagen zijn we naar Nederland gereden en neergestreken op camping “ons Wijland” in Oud Ade (net boven Leiden) . De volgende ochtend naar Hem, een paar dagen op de oprit gestaan bij Maaike, Feico, Stan en Lobke.  Daarna door naar camping het Oegenbos in Teuge. 

De camper moest voor de keuring en is daar ( bij Job Verhees) , na het reinigen van het roetfilter, ook weer doorgekomen. Bij Job hebben we gelijk een oude C4 Picasso gekocht. Het is toch wel makkelijk om ook in Frankrijk, maar straks ook in Spanje over een extra auto te beschikken.

 

Tijd om te vertrekken naar Rives, naar Chateau de Fonrives. Marijke in de C4 achter de camper aan. Niet gezellig rijden zo, maar het is maar 1200 kilometer naar de camping en in september nog weer 1200 kilometer naar Camposol.

Heeft kantoor aangegeven dat wij aankomen, zelf contact gehad met de camping dat we er op 22 april zullen zijn, blijkt dat onze leefcaravan nog niet beschikbaar is. Er was geen sleutel, deze ligt in de auto van de technische dienst en de auto stond in de garage. Geweldig…dan maar een nachtje in de camper. Volgende ochtend, sleutel aanwezig , maar nu moest hij nog technisch vrijgegeven worden. We zijn maar vast aan de schoonmaak gegaan en in de loop van de dag was hij technisch in orde en wij hadden de boel schoon zodat we er in konden.

Het plekje is best mooi, staan twee andere caravans binnen de omheining, maar deze worden niet of nauwelijks gebruikt.

 

Het weerzien met de medewerkers van de camping was geweldig, hartelijk en warm. Op de camping is het één en ander veranderd, veel kampeerplaatsen zijn verdwenen en staan nu allemaal stacaravans . Geïnvesteerd in een sportcourt en een klimparkoers voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook een pluspunt, we hebben een spiksplinternieuwe receptie caravan gekregen. Inmiddels aangesloten en voorzien van de airconditioning, nu alleen nog het terras ervoor. Het meest blij zijn we met ons golfkarretje . Geen gesjouw meer met het loodzware linnengoed, kinderbedjes, fietsjes en gasflessen. 

Het weer, hier in de Lot et Garonne, valt nog een beetje tegen. Veel regen, dus veel modder en nogal frisjes. We mochten genieten van een paar warme dagen maar tot de opening nog wisselvallig weer. 

Het uit de “winterslaap “ halen loopt voorspoedig. We weten hoe we het vorig jaar hebben achtergelaten en veel werk was al door ons tijdens de afbouw gedaan.

 

Wij zijn buddy’s voor startende collega’s van twee campings. Herman en Dorothy zitten op een camping aan de Atlantische Oceaan. Een bezoekje was toch nog 3 1/2 uur rijden , enkel reis.  Ook wel weer goed te zien hoe een andere camping werkt en tot de conclusie komen dat wij op een prima locatie zitten. De tweede camping Saint Avit Loisirs  bezocht, Daniela inmiddels begonnen en inmiddels weer vertrokken naar een andere camping. Op deze camping zijn twee teams en de samenwerking was niet geweldig. Op Saint Avit zijn we vorig jaar ook een paar keer geweest, leuke camping maar niets voor ons.

 

De eerste gasten zijn binnen en het weer is nu fantastisch. Ziet zo’n camping er toch een stuk gezelliger uit. Nog een stuk of 5 mobilhomes te gaan. De eerste weken nog weinig boekingen binnen, dus we hebben alle tijd om deze klus te klaren. 

Onze collega voor de schoonmaak is ook gearriveerd. Ze kwam aan om half 5 in de ochtend en was 4 dagen onderweg . Op verschillende plaatsen zijn er mensen afgezet. loredana is een Roemeense en kent geen Engels. Met Googletranslate vanuit Roemeens naar Engels is een ramp. We gaan zien hoe de communicatie gaat lopen. Het is een eigenwijze . 

Met Max gaat het zo z’n gangetje. Hij is steeds vaker angstig voor geluiden. Staat niet altijd stabiel en zakt regelmatig door zijn pootjes heen. Zijn voorpootjes gaan steeds krommer staan en volgens de dierenarts heeft hij last van artrose. 

 

In Camposol is nu alles afgerond. Onze advocaat heeft namens ons de papieren ondertekend en de sleutels in ontvangst genomen. Het is nog erg rustig op de camping dus toch maar even naar Spanje gegaan. Na 12 uur rijden heeft Maarten de sleutels op de afgesproken plaats opgehaald. Deze drie dagen gebruikt om even langs de makelaar, bank en advocaat te gaan. Uitproberen of alles werkt. Was benieuwd hoe de verwarming/warm water werkt, deze is aangesloten op een olietank.

Maar alles was verder prima, de oven was door een speciaal bedrijf schoongemaakt, Airco, koelkast, vaatwasser e.d. waren allemaal operationeel. Het hele huis was erg schoon achtergelaten door de vorige bewoners. Afspraak kunnen maken met een aannemer die de overkapping van het terras gaat maken, zodat deze klaar is als we in september aankomen. Deze dagen is ook het alarm geïnstalleerd. In september willen we nog een camera ophangen aan de voorzijde. De terugweg verliep iets minder. Rondom Murcia was het noodweer. De Spanjaarden staan stil of rijden ca 30 k/u. Stil staan doen zo ook op de meest linker rijbaan. Levensgevaarlijk. De navigatie gaf aan (net als op de heenweg, maar toen genegeerd) dat het over Andorra , korter is (dik 100 km) en nagenoeg de zelfde tijd dan langs Perpignan en Narbonne. Klopt bijna, het is alleen dik 100 kilometer over tweebaans (berg) wegen. Valt niet mee midden in de nacht. Maar goed na 12 en half uur weer terug op de camping. Marijke heeft deze dagen de incheck gedaan.

Het weer houdt nog niet over, we zitten met de 28 units voor zo’n 25% vol. Wel rustig, maar eigenlijk iets te rustig. Iets meer werk en gezelligheid is van harte welkom. Wel is er tijd om wat marktjes te bezoeken.  Dagje naar kasteel des Milandes geweest. Dit kasteel was van Josephine Baker. Ze danste in de revues op in het Théâtre de Champs-Elysées en later in de Folies Bergères. Ze woonde er 20 jaar van haar leven. Zwarte tegels in de badkamer of een mintgroene badkamer met gouden kranen, je vindt het er allemaal ze hield van art-déco. Daarnaast waren prachtige tuinen met exotische vogels en een vogelshow. Kortom een leuke aanrader voor onze gasten. 

Met de mobilhomes zijn we helemaal klaar, misschien de terrassen nog even (laten) schrobben. We hebben een prachtige receptiecaravan gekregen. Deze is gelijk voor de opslag. Heerlijk , eind van het seizoen geen gesleep met voorraad. Alles kan blijven staan. Er moet alleen nog een terras/ veranda ervoor geplaatst worden.

Volgende week de verhuizing regelen voor eind september. Midden september gaan we rechtstreeks vanuit Frankrijk naar Spanje. Wat muurtjes schilderen, Wifi (glasvezel) bestellen, is overigens binnen een week geregeld. Als de verhuiswagen er is  eens kijken of alles gaat passen of dat de plaatselijk charity blij gaat worden.

We gaan het zien, eerst de klus op de camping afmaken. We kunnen niet wachten om in september naar huis te gaan.

Total Page Visits: 1408 - Today Page Visits: 30

Een gedachte over “Nieuw seizoen op Fonrives”

  1. Wat een belevenis waar jullie in zitten….
    We zijn weer helemaal op de hoogte…
    Ga maar een gezellig seizoen draaien en daarna vlug naar jullie nieuwe stulpje….🍀🚐🚗💪🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *