Val de Loire

Besloten om de eerste 120 kilometer snelweg te nemen, geen Péage maar wel erg rustig.We gaan niet via Parijs maar kiezen voor een ommetje via Rouen. Vandaar uit gaan we weer de Route National op richting Chatres om bij Chateaudun de kleinere B weg op te gaan richting Blois.
Bij Blois gaan we weer opzoek naar een camping en komen in Cande-sur Beuvron uit. Een klein plaatsje aan een zijriviertje van de Loire.
De camping La Grande Tortue is wat groter dan “normaal”, we willen even een wasje draaien en een plek met een restaurant hebben.
We hadden voor twee dagen geboekt en al snel hebben we twee dagen extra vast laten leggen. Voor het eerst de city wateraansluiting in gebruik genomen en de afvoer rechtstreeks op het riool. Even geen gerommel met water. Heerlijk gezwommen in het verwarmde zwembad en lekker luieren voor de caravan. Max en Dex hebben een speelkameraadje, een kleine mol die de het dag !!!! rond de caravan rond scharrelde. Bezoek van een roodborstje en de eekhoorn bleef op gepaste afstand. De tweede dag zijn we naar Amboise gegaan om één van de vele aanwezige chateau’s te bezoeken. Max en Dex moesten even op de achterbank wachten, gelukkig vanmorgen niet zo warm.Na het bezoek met Max en Dex het stadje ingegaan. Nog even een ander chateau proberen , nu met honden . Mocht wel maar dan moesten de heren op de arm meegedragen worden. Dat zagen we even niet zitten dus maar rustig retour auto. Op de terug weg wat witte wijn ingeslagen en weer terug naar de camping.
Mooie wandeling langs de Beuvron gemaakt tot het moment dat deze uitmond in de Loire. Max en Dex even in de caravan gelaten en wij zijn even naar Blois gegaan. ook hier weer een chateau midden in de stad bezocht en op een terrasje lekker geluncht. Naast het terras was een vreemd schouwspel, uit de ramen kwamen verschillende draken, bewegend, geluid makend en met veel stoom.
Tijd om terug te gaan, even langs de supermarkt en kijken wat de heren in de caravan hebben aangericht. Helaas Dex is door een rolhor van de keuken gegaan. De eerste reparatie na de vakantie dus…
Op de camping maar weer in het restaurant gegeten en langzaam de boel inpakken voor de volgende etappe

Total Page Visits: 1307 - Today Page Visits: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *