Auvergne

Op naar het zuiden richting de Auvergne. Om even wat op te schieten hebben we alleen maar de Péage genomen. De combinatie moest af en toe flink werken om de 6-7% heuvels met een gangetje van 80 te nemen. Als met al valt het niets tegen, ja het verbruik van de Volvo, maar dat was te verwachten van een 5 cilinder 2.4 . Onderweg eigenlijk geen gekke dingen. De Fransen zijn belabberde rijders, snijden je graag af wanneer ze na het inhalen weer naar rechts gaan. Onderweg bepaald dat we onder Clermond_Ferrand willen komen, hetgeen ook is gelukt.
In Brioude hebben we een leuke kleine camping gevonden met een perfecte plek voor de honden. Aan de Allier ligt de camping De la Bageasse,pal aan het water met een mooie wandelmogelijkheid voor Max en Dex. In de avond koelt het hier wel behoorlijk af en de eerst volgende dag begon bewolkt met wat regen. Mooie gelegenheid om de elektrische vloerverwarming uit te proberen Met de auto op pad om naar de Gorges te gaan. De bedoeling was om de trein te nemen, maar helaas een dag te laat. Gisteren reed hij voor het laatst. Dan maar met de auto ,maar niet voordat we de lokale markt van Langeac hebben bezocht.
Via een mooie route door de Gorges de LÁllier zijn we in Le Puy-en-Veloy aangekomen. Een stuk van de Tour de France route gereden. Eigenlijk niet veel zin om de stad in te gaan, dus maar door naar een oud middeleeuws stadje om daar wat te eten. Het stadje was er, moet erg toeristisch zijn , maar was niets te doen. Om twee uur nog iets eten??? ze zien je aankomen, niet dus. Dan maar terug naar Brioude, hier was het niet veel beter, een croque monsieur bij de plaatselijke bakker was het maximale.
Drie nachten op deze leuke camping is lang zat , tijd om in te pakken en morgen weer verder te gaan. Toch even iets meer zon pakken.

Total Page Visits: 1251 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *