Silenzio prima della tempesta

De boekingen blijven nu binnenstromen en het aantal annuleringen is vrijwel nihil. Stilte voor de storm. Alle accommodaties zijn nu klaar (uit de winterslaap gehaald) de ergste schoonmaakklus zit er op. Nu is het een kwestie van bijhouden en schoonmaken bij vertrek.

De eerste Nederlandse gasten hebben we inmiddels binnen en eigenlijk loopt het best lekker. We hebben voldoende tijd voor ontspanning ( strand e.d.). Tussen door zijn er best wat klusjes te doen. Wederom een lekkage gehad, weer een koppeling, onder de unit natuurlijk. Bij de waterkoppelingen moet je een borgring indrukken en dan pas kan hij vastgedraaid worden. Lekker als je op je rug onder de caravan ligt en de koppeling net boven je macht zit. Maar toch weer gelukt. Weer een slot vervangen, kon niet vanuit binnen op slot. Begin nu al door mijn voorraad materiaal te komen. Al naar de plaatselijk elektrohandel geweest om een nieuw stopcontact te kopen. Zo blijf je dagelijks bezig.

Zondags zijn we weer naar Commacchio geweest, nu om de flamingo’s te bekijken. Elke avond vliegen er vele tientallen over de camping. Met de auto konden we een stukje het regionaal park Le Valli de Commacchio in rijden. Op een gegeven moment kan je met de auto niet verder, wel met de fiets , maar ja die hebben we niet bij ons. Een beetje rond gelopen en veel roze flamingo’s/ witte reigers en een bever gespot. Je kan ook met de boot een tochtje maken, maar alleen met een reservering. Hadden we niet maar wel vastgelegd voor de zondag erop. Dit is uiteindelijk ook niets geworden omdat we op een monteur moesten wachten.

Wederom kregen we een melding over een lekkage bij een stacaravan, had er flink de pest in, toch maar even kijken. Hadden onze collega’s van GustoCamp het niet goed gezien, a: was niet bij onze caravan en b: het was de wateraansluiting van de camping. Toch maar even gerepareerd.
De mieren blijft voor enkele gasten een bron van ergernis……hallo we zitten op een bos camping aan zee met erg veel zand!!! Maar goed, wij mogen geen bestrijdingsmiddelen aanbieden, toch maar even kijken. Je verwacht een complete plaag, maar na veel zoeken hebben we toch welgeteld twee miertjes kunnen ontdekken. We hebben wel een unit met mieren overlast. Zijn al weken bezig om deze te bestrijden. Deze week de laatste poging anders moet er maar een extern bedrijf bij komen. Nog even afwachten. Een dag voor vertrek meldt een Belgische gast zich met overlast van mieren…pff zal wel weer, aangegeven dat wij geen gif of andere bestrijdingsmiddelen kunnen/mogen verstrekken , maar toch maar even kijken. Kwamen er honderden mieren uit een stopcontact zetten. Een uur geleden niets te zien en plots een complete plaag. Toch maar met de spuitbus en schroevendraaier naar binnen. Stopcontact en kabelgoten verwijderd en schoongemaakt. Ze vlogen alle kanten op en lijkt er op dat ze zich in de tussenwand schuilhouden. Als de gasten er uit zijn donderdag maar even goed kijken.

Zoals eerder geschreven moesten we wachten op een monteur voor een geiser. Na drie pogingen (zaterdagmiddag, zondagochtend , zondagavond) ging de geiser op maandagochtend weer kapot. Uiteindelijk is er een nieuwe geplaatst. Gelukkig zaten er bijzonder makkelijke /positieve Nederlands gasten in (douchen in een andere Unit) en 3 dagen geen warm water, maar de vakantie niet laten verpesten door zo’n akkefietje. Gelukkig kunnen we ze een etentje aanbieden en hebben de kinderen weer een lekker ijsje gehad.
Onze service gaat ver… gisteren gasten uit NL binnen gekregen, kwamen laat in de middag aan. Geen goede reis gehad, verbrandde koppelingsplaten, de Gotthardtunnel/pass was toch iets te veel voor een zwaarbeladen auto met een 1000 cc motortje, dus de wagen moest naar Ravenna naar de garage. Nu hoopte de gast direct een nieuwe leasewagen mee te krijgen, maar dat ging helaas niet door. Bedrijf gaat siësta houden en de wagen kan niet direct gerepareerd worden. Maar even 64 km gereden om hem van het verlaten trappetje bij de garage te “redden”.
Wachten op een leenauto en reparatie van de eigen wagen.

Het inchecken is vanaf 17:00 uur maar velen staan al ‘s morgens vroeg, na een hele nacht door te hebben gereden, op de stoep. Nu kan je ze nog direct helpen, maar over een paar weken zitten we vol en dan hebben we de tijd wel nodig om caravans schoon te maken. Je zit zo’n dag wel vast op de camping, nummer twee of drie kan tot 20:00 uur inchecken. De gemaakte afspraken met de camping wijzigen iedere keer, dan moet je de gasten voor de slagboom wegplukken (zoals afgesproken, dan staan ze weer voor de receptie tent en de volgende keer mag je ze opzoeken op het terrein.

Vanaf dit weekend zitten we praktisch vol, of het ook overboekingen zijn van Kroatië zijn, dat nu code oranje heeft weten we niet. Hier en daar nog wat puntjes op de bekende i en we zijn er klaar voor. In augustus hebben we een weekend met 16 aankomsten en 14 vertrekken plus een aantal eind schoonmaken. Best wel heftig, maar ook daar slaan we ons wel doorheen. Valt op dat er steeds meer Nederlanders de weg naar Italië weten te vinden. Logisch, Nederland zit mudje vol en de prijzen zijn enorm gestegen. Hier is het rustig, veel ruimte en alle aanbieders werken met flinke kortingen.

We zitten elke avond tot laat buiten, de temperaturen lopen overdag op tot over de 30 graden en in de avond is het nog dik boven de 20. Marijke heeft de inmiddels geïnstalleerde buitendouche al uitgeprobeerd.

Wij gaan vrolijk verder maar het is wel “Silenzio prima della tempesta” (Stilte voor de storm)

Total Page Visits: 1416 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *