L’ultimo mese inizia

De laatste maand gaat in.

Zaterdag 29 augustus 2020, zwarte zaterdag. 16 gasten vertrekken en 15 gasten komen weer aan. Normaal vertrekken er een aantal gasten de vrijdag er voor, nu maar twee en dan nog op zo’n laat tijdstip dat we geen tijd (zin) meer hebben om ‘s-avonds al te gaan schoonmaken.
Dus om half zes de wekker  gezet en om zes uur beginnen, gemiddeld doen we zo’n 40 à 45 minuten over een unit. Het maakt iets uit of de gasten de schoonmaak zelf hebben gedaan, desinfecteren moeten we toch. Dweilen is voor veel gasten toch een probleem of iets wat niet in het woordenboek staat. Een hele snelle koffiebreak en de lunch overgeslagen, waren om drie uur de 16 caravans schoon. Bij de tent stonden al vele nieuwe gasten te wachten, gemiddeld vier personen per caravan, dus  druk genoeg. Tussendoor even tijd genomen voor het eten en rond acht uur ‘s-avonds waren we klaar. Dan begint het wachten op de gasten die later aankomen. Blijken er twee geannuleerd te hebben, wat nog niet in het systeem was verwerkt, dan kan je lang wachten.
Iedereen zit op zijn of haar plekje.  De tolweg gasten: Of wij weten waarom er meer dan 60 euro afgerekend moet worden op de tolweg. en vraag 2  Zijn er tolwegen in Italië dan ?? uhh ja…. Tsja, al je het voor elkaar krijgt om bij de tolpoorten door te rijden dan moet je de hoofdprijs betalen aan het einde van het toltraject. Dit wilde ze niet betalen , krijgen een bonnetje mee en zijn doorgereden. Die zijn op de terugweg aan de beurt of krijgen een verrassing thuis. Goed voorbereid op vakantie ..niet dus. De twee laatste plekken worden al weer volgeboekt en tot de laatste dag (19 september) hebben we gasten, hoewel op 12 september zullen de meesten weer vertrekken.
Onze Tolweg gasten krijgen het voor elkaar om op één dag kortsluiting te veroorzaken (gelijk meerdere caravans zonder stroom). Hebben ze het elektrische koffiezetapparaat op het gas gezet. Komen zonder gas te  zitten ( huh kan niet.. we zitten op het gasnet), de televisie om zeep te helpen en hun zoontje ziek te krijgen. Ze blijven twee weken, iets zegt ons dat we hier veel mee te stellen krijgen.
Gisteren, voor het eerst een echte regendag gehad (middag en avond) en het is een stuk koeler. Wel even lekker maar gaat toch snel vervel

Woensdag, geen reparatie vragen van onze Tolweg gasten, nou ja vooruit een kapotte buitenlamp, dat mag. Even wat administratie doen en een paar kleine dingetjes op de camping. Deze middag staat Ferrara op het programma op c.a. 55 km van de camping.

Ferrara is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Emilia-Romagna. De Po di Volano, een tak van de rivier de Po, ligt enkele kilometers ten noorden van de stad. Ferrara heeft brede straten en vele paleizen die dateren uit de 15e eeuw, toen Ferrara de zetel was van het huis van Este. Het meest opvallende gebouw is het vierkante kasteel van het huis van Este (= Castello Estense), in het centrum van de stad. Dit is een stenen gebouw waaromheen een gracht ligt, met vier torens. Bezoek gebracht aan het museum en natuurlijk één van de torens beklommen om over de stad uit te kunnen kijken. De stad heeft veel oude gebouwen, maar wat betreft winkels viel het een beetje tegen, hiervoor moet de toch naar de rand van de stad.

Bericht gekregen dat er geen boekingen meer binnen kunnen komen. Op donderdag (2), zaterdag (8) en maandag (2) krijgen we nog gasten binnen. Vanaf deze datum zijn er alleen nog maar vertrekkende gasten. Zodra een accommodatie vrijkomt kunnen we deze winter klaar gaan maken en alle administratie (reparatie/onderhoud formulieren en inventaris aanvragen ) gaan invullen. Langzaam aan begonnen met opruimen rondom de leefcaravan en de opslag/receptie tent. De eerste 6 units zijn inmiddels klaar en kunnen door de technische dienst onderhanden worden genomen.

Marijke heeft nog even genoten van een behandeling bij de schoonheidssalon hier in Porto Garibaldi, terwijl Maarten het strand heeft opgezocht.  Het wordt op de camping al erg rustig. De caravans en huisjes zijn nog goed bezet. Deze week is het animatieteam nog actief en daarna gaan ook zij weer op huis aan.
De Tolweg gasten hebben zich redelijk rustig gehouden…hoewel ze zochten ons voor informatie, ze hebben een hondje gekocht bij een soort asiel en willen deze A: meenemen naar die Heimat en. B:.. of het hondje in de caravan mocht. bij A : succes bij B : nee. Kort maar krachtig. Oja.. ze konden de wasmachines niet vinden….staat groot op de plattegrond!!.

Support & quality is een paar dagen langs geweest om ons tips te geven voor de afbouw, waar we aan moeten denken en op moeten letten. Tevens is het Troubleshooter team aanwezig om de collega’s van Roan (weer) te ondersteunen. We moeten even onze draai vinden bij de afbouw, het is totaal anders dan de “normale” schoonmaak. Alles moet schoon naar binnen, horren van de ramen en onderhoudslijsten invullen , water er af, geiser afsluiten en het stroom eraf.

De lijsten gekregen om onze voorkeur uit te spreken voor volgend jaar. Zelf willen we nog wel een jaar op deze camping werken. Even een “normaal” jaar draaien. Wat wel anders is, dat er in 2021 een verplicht schoonmaak komt. Maakt het voor ons een stuk eenvoudiger, kunnen we zelf onze schoonmaak inplannen.
Ja hoor onze Tolweg gasten hebben zich weer gemeld, geen tv , geen airco, tafel kapot en douchebak zit los…..zucht ..Tv werkt en airco is oké, gewoon van de instellingen afblijven. Tafel beschadigd en wat ze met de douchebak gedaan hebben ???. Het waren hele aardige mensen ,maar een beetje…!

De meeste gasten zijn nu weg en beginnen de dag met een ontbijtje aan de strandbar. Heerlijk van de eerste zonnestralen genieten en natuurlijk van de zee en het strand. Eindelijk gelukt: we mogen in het zwembad, volgens onze troubleshooters is dat een unicum. Maakt ons niet uit, het water was heerlijk (nou eigenlijk best wel koud) en lekker om na een dagje werken even te kunnen afkoelen. Kan natuurlijk ook in de zee, maar dat is toch anders.

Wij hebben aan Roan/Go4camp doorgegeven dat wij op 27 september de camping gaan verlaten. Maar dat wil nog niet zeggen dat we naar huis gaan. We gaan  een paar dagen naar het Hotel Seefelderhof is Oostenrijk. Ons even lekker laten verwennen (Spa en wellness)om vervolgens op 1 oktober huiswaarts te gaan.
Voorlopig is dit het laatste verslag van ons avontuur in Italië. Terugkijkend: een hele leuke tijd met van tijd tot tijd erg hard werken. Overwegend leuke gasten en leuke gesprekken en contacten gehad. Goede contacten met receptie en medewerkers op de camping. Goed restaurant en natuurlijk de zee op kruip afstand. Verschillende gasten komen volgend jaar terug of hebben al geboekt. Leuk om te horen is dat ze het fijn vinden dat wij hier dan ook weer zijn. Dus je raad het al, we gaan volgend jaar (99,5% zeker) weer hier naar toe (als Roan/Go4camp hiermee akkoord gaat).

Bedankt voor het lezen en …tot het volgende avontuur

Total Page Visits: 3748 - Today Page Visits: 1

Een gedachte over “L’ultimo mese inizia”

  1. Wat een belevenissen weer. En wat goed dat het jullie bevallen is zodat je hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer mag. Geniet nog maar even van de laatste dagen daar en in Oostenrijk.
    Groeten 👋👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *