Druk, drukker en meer

Het seizoen is nu echt losgebarsten. Het is nu begin augustus en we zitten “ bommetje “ vol. Bijna dagelijks krijgen we verzoeken of er een paar dagen kan worden  “ bij geboekt ” of gasten die bij andere operators hebben geboekt met vragen of wij nog een weekje vrij hebben. Helaas, we moeten al vanaf half juli nee verkopen en dat blijft zo tot begin september. We zien een verschuiving in aankomsten. Was het altijd de zaterdag die erg druk was, nu zijn de maandag en donderdag ook populaire aankomst / vertrekdagen. We hebben nu alleen nog back to back wissels ( ‘s-morgens eruit en ‘s-middags weer vol). Gelukkig hebben we Elena en Tanja, onze vaste schoonmaakploeg. Waren eerst met ze vieren, maar twee bleken lange vingers te hebben. Decoders  en handdoeken waren niet veilig. Toch is het een redelijk rustig jaar, geen gekke dingen, geen grote verstoringen, in ieder geval veel minder dan vorig jaar. En toch zijn we nog maar weinig op het strand geweest.

Drie dagen zijn we op pad geweest , nou ja een paar uurtjes dan. Eerst nog een keer Ravenna, lekker door de stad slenteren en de koelte van een shoppingmall opgezocht. Later zijn we naar Bologna geweest, een mooie stad en er was te weinig tijd om alles te zien. Maar even de toerist uitgehangen en met de rondtoer in een open bus mee geweest. Zeker een stad om nog eens terug te gaan. Onze laatste trip was naar het autodromo Enzo e Dino Ferrari -Imola. Het circuit ligt in een mooi park waar je heerlijk kan wandelen, het monument van Ayrton Senna bezoeken en de mogelijkheid hebt om de paddocks te bekijken. Later zijn we met een tas vol folders door gereden naar city di Dozza, een leuk dorpje met allemaal muurschilderingen. Lekker geluncht in de lokale osteria. In en rond Porto Garibaldi is ook voldoende te doen, slenteren langs de winkels in Lido del Estensi en in de rij staan voor een heerlijk Italiaans ijsje. Vorige week was het La notta Rosa met straattheater in het centrum. Op een terrasje van de plaatselijke kroeg gezeten en genieten van de zwoele zomeravond. Als je zo de krant  leest zijn we toch heel blij dat we in Italië mogen werken. Ongelooflijk wat een slecht weer overal. En wij al mopperen dat we afgelopen periode vanaf begin mei toch al drie dagen met wat regen hebben gehad.

Het voorseizoen (Pinksteren) zaten er veel Duitsers, daarna kwamen de Polen en Denen en nu zijn het de Duitsers en de Nederlanders die de camping vullen. Ook de campingplaatsen zitten helemaal vol. Lopen we onze dagelijkse ronde, steekt een man de hand op, ik zeg netjes hallo terug, maar Marijke had het gelijk door. Waren het gasten die vorig jaar in een huisje zaten en nu met hun camper zijn gekomen. Leuk om ze weer te zien en te spreken. Toch veel terugkerende gasten hier op de camping.

In het restaurant is het zo druk dat je ‘s avonds in de rij moet staan voor een tafeltje. Onze twee wekelijkse pizza en bier avond 🍺🍕is komende periode komen te vervallen en zelf zoeken we de eetgelegenheden buiten de camping maar op, sushi en chinees is ook lekker na al die pasta’s en pizza’s.

Voor kantoor moeten we de gegevens en bijzonderheden over de camping weer doorgeven, dus binnenkort gaan we weer een beslissing maken over onze werkplek voor volgend jaar. In Italië wordt het lastig om een camping “ alleen” te krijgen, dus zonder een tweede koppel. Max is niet overal welkom en mogelijk wijken we uit naar Frankrijk. Als ik het weer ( regen ☔️☔️) zo in Nederland zie, staan we nou ook niet direct te trappelen om daar te gaan werken. In Toscane een leuke camping gezien , mogen wel honden, maar als je er werkt mag het weer niet…hoe zo 🤷🏽.

Als we niets passends  kunnen vinden / krijgen blijft Spiaggia e mare nog altijd een optie. Toch wel leuk te horen wanneer gasten vragen of we er volgend jaar weer zijn of aangeven” waar jullie heen gaan gaan wij ook”.

 

Maar eerst dit seizoen afmaken, nog steeds veel plezier in, gezellige groep collega’s en fijne staf van de camping. September komen Martijn en Maite met onze kleinzoon Finn een dikke week op vakantie. ☀️🍍Gezellig , hopelijk is het wat rustiger dat we ook wat tijd met Finn kunnen doorbrengen.

Ciao ciao  🇮🇹 Tot de volgende blog.

Total Page Visits: 2607 - Today Page Visits: 1

Een gedachte over “Druk, drukker en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *