De laatste loodjes

De afgelopen weken “krabbelde” lekker door. We hadden natuurlijk onze drukke dagen maar toch ook genoeg tijd om er op uit te trekken.
We hadden de fietsen mee dus op pad richting het noorden. Langs de kust via Lido degli Scacchi, lido delle Nazione. Een mooie route door het bos richting lido di Voldano waar we onze eerste koffiestop hadden. We volgen borden en het zou een fietsroute moeten zijn. ja.. voor mountainbikes misschien, maar niet voor een paar elektrische fietsen. Flinke stukken wandelend afgelegd, ploeterend door het rulle zand onder een lekker zonnetje en een temperatuur van 30 +. Via een paar singeltracks en gravelpaadjes zijn we aangekomen in Goro. Besloten om hier weer om te draaien, maar niet voordat we geluncht hebben. Bij het haventje was een leuk restaurantje la Cambussa (ach daar zullen ze wel vis hebben), nee dus, uit de cryptische omschrijving op de kaart kon je geen chocolade maken, laat staan vis. Bleek er alleen maar met schelpdieren te worden gewerkt. Voor Marijke hoera, voor mij brrrr. Kan beter met mijn kleinzoon schelpen gaan zoeken op het strand dan dat ik ze uit de pasta moet vissen. De batterij (ook van de fiets) weer opgeladen weer richting “huis”. Ja hoor.. een lekke band en nog 25 kilometer in de middle of nowhere te gaan. Wel plakspullen mee, maar ook een niet werkende pomp. Provisorisch geplakt (lek zat natuurlijk pal naast een eerdere reparatie) en weer verder.

Later zijn we nog naar Brisighella geweest. Het fort, de klokkentoren en de kerk van Monticino dateren alle drie uit de middeleeuwen en domineren nog steeds het stadje aan de voet van de hogere Apennijnen. Gewandeld over de lange portico Via degli Asini, de ezelsweg, die ter hoogte van de eerste verdieping loopt van de gebouwen aan de Piazza Marconi
San Marino stond ook dit jaar weer op ons lijstje. Na een halfuur rondjes rijden hadden we eindelijk een parkeerplek. Blijkt dat juist deze zondag een games en comics festival te zijn. Druk..druk ..druk maar wel erg gezellig. Overal was wat te doen of te zien. Zo loop je door een scene van Walking Death en later kom je Spiderman en Batman tegen. Ons zelf nog wel getracteerd op een smartwatch en een lekker geurtje, hadden we best wel verdiend, vonden we zelf.
Natuurlijk wel weer even tijd gehad voor het strand, inmiddels toch wel een lekker kleurtje opgedaan en nu (10 sept) al schrijvend in het zonnetje is het nog steeds aangenaam tot warm (30 graden) hier.

De Nederlanders zijn inmiddels naar huis, alleen Zuid Duitsland heeft nog vakantie, dus veel gasten uit de Freistaat Bayern en Baden Württemberg. Deze weken geen schoonmakers meer, dit gaan we vanaf nu zelf doen. Er zit geen druk meer achter en verdienen nog een zakcentje extra.
Op en rond de 11e september vertrekken deze ook bijna allemaal weer. Zaterdag 11 sept nog 4 incheckers voor het laatste weekje en we kunnen langzaam met de afbouw beginnen. Met de tenten hebben we het e.e.a. te stellen gehad. Bij 5 van de 8 zijn de ritsen kapot gegaan in één tent de rits in de binnen tent. Hebben we eindelijk wat regen, blijkt één van de tenten op de naden te lekken…zucht. Een paar dagen later kregen we een speciaal afdekzeil om over de tent te spannen. De eerste tenten staan nu leeg en zijn vast begonnen met het wassen van de muskieten netten en schoonmaken van de ventilatoren. Het merk Go4camp gaat er volgend jaar helemaal uit dus alle uiterlijke kenmerken moeten we van het meubilair en mobilehomes verwijderen. De tenten en party tenten worden vervangen voor tenten in de Roan kleuren.

We kijken met spanning uit naar de lijst met campings voor volgend jaar. Kijken of er nog een geschikte camping voor ons is in Italië , Frankrijk, Spanje of misschien wel in Nederland. “Onze” camping Spiaggia e Mare bevalt nog prima maar, we willen wel eens een andere omgeving en straks met één merk krijg je twee kapiteins op het schip. We weten niet of we dat wel willen, maar schrijven Spiaggia nog niet volledig af.

Martijn, Maite en Finn zijn (met een vertraging van bijna 5 uur) aangekomen op Bologna Airport. Stonden twee mooie lamborghini’s in de hal, vergeten te vragen of ik mijn Volvo kon inruilen. (maar ja een caravan achter z’n Lambo is ook geen gezicht) De jongelui opgehaald en gelijk door naar de accommodatie en naar bed. Al lekker aan het strand geweest en de volgende dag naar het zwembad. Jawel…we hebben weer toestemming om het zwembad te mogen gebruiken. Komende week is er nog tijd genoeg om met elkaar leuke dingen te gaan doen. Maar eerst nog even dit drukke weekend “overleven” :-).

We zijn van plan ( als alles gaat zoals het moet gaan) om op 6 oktober weer naar Nederland terug te gaan. Eerst de 18e de laatste gasten uitzwaaien en starten met de afbouw. Inventariseren wat er allemaal besteld en/of gerepareerd moet worden voor volgend jaar en afsluiten.

Voorlopig de laatste blog, wie weet tot volgend jaar en op welke camping en/of welk land is voor ons ook nog de vraag.
Ciao , ciao tot snel in het koude Nederland.

Total Page Visits: 5060 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *