Fase 6 en 7 Nederland

Fase 6

 

Het is zondag 10 september. We zijn klaar op de camping, alles afgesloten en klaar gezet voor de winter. Voorraad tent leeggehaald en alles in de receptie opgestapeld. Camper staat ingepakt klaar voor vertrek. Fietsen op het rek, hoes eromheen getrokken, schiet daar het elastiek los en krijg de plastic haak recht op mijn mond, kon de stukjes tand uitspugen, lekker begin 😩. Niet alles kunnen of willen we meenemen. Een aantal dingen laten we in de leefcaravan achter voor volgend jaar. Tenminste als we volgend jaar terug mogen komen. We hebben deze camping wel aangevraagd en natuurlijk voor de zekerheid twee andere campings ( één in Spanje en één in bij het meer Annecy in Frankrijk). Maar we gaan natuurlijk voor 100% voor Château de Fonrives.

De planning is om via N en D wegen naar Nederland te rijden, zal neerkomen op ongeveer 300 kilometer per dag. Rond 9 uur vertrekken en ergens rond 3 uur naar de camping.

Etappe 1 :
via Bergerac- Périgueux-Limoges zijn in Châteauroux aangekomen.
Prachtige route , veel kleine slaapdorpjes gepasseerd. Niet altijd lekker breed, uitstekende huizen en tegemoet komende vrachtwagens en oude mensen in campers 😜 hahaha en zegt de man die deze maand zijn eerste aow krijgt.
Het is nog erg warm en konden een mooi plekje uitzoeken op de camping la Rochet. Het is wel een doorgangscamping ,maar wel mooi gelegen in een groot park. Hier blijven we twee nachten.

Etappe 2:
en weer doorrr 🚐 We vertrekken richting Bourges om via Auxerre naar Troyes te rijden. Het weer is nog prima en onderweg nog even een percolator gekocht om toch wat koffie te kunnen zetten. De reis verloopt voorspoedig en komen weer volgens planning aan bij camping Le Lac d’Orient in Mensil-Saint-Père. Grote camping met alle benodigde faciliteiten en een mooi meer om langs te wandelen. Stonden behoorlijk vrij , maar een boompje achter de caravan zorgde ervoor dat we de schotel niet konden openklappen. De planning was in eerste instantie om hier twee dagen te blijven. Het aantal Nederlanders en Belgen was erg groot. We besloten om de volgende dag verder te trekken om vrijdag in Nederland aan te komen.

 

Etappe 3:
we rijden richting België, via Verdun -Longwy komen we in de Ardennen. Het weer is inmiddels omgeslagen . We hebben ons oog laten vallen op camping internationaal Durbuy . We hadden de camping op internet gevonden en zagen dat er nog één plekje vrij was aan het riviertje de Ourthe. Deze maar gelijk vastgelegd.
Prettig ontvangst en een mooie stek. Hier blijven we twee nachten. De fietsen van de camper en via een mooi fietspad ,langs de Ourthe naar Durbuy. Even lekker rondstruinen en na een heerlijke lunch weer terug. Camera in de aanslag…twee ijsvogels vlogen constant heen en weer, laag over het water. Een hele tour om die vast te leggen op de foto, uiteindelijk ging er één op een tak zitten. Maarja aan de andere kant van het water.pffff zo groot is dat vogeltje ook weer niet. Maar goed hij of zij (kon ik niet zien) staat op de foto.

Etappe 4:
Eindbestemming camping Vreehorst in Winterswijk. Laten we over Duitsland rijden, ja goed idee. Hmm pakt toch verkeerd uit, waar staat Duitsland om bekent , juist “baustelle und Stau” . Alles met elkaar een uur later dan gepland reden we de camping op. Van te voren besproken plaats met privé sanitair en wasmachines, moest nodig wat gewassen worden en die eigen douche was ook wel even heerlijk. De plek viel zwaar tegen, erg modderig en geen zon, vandaar die modder. Gevraagd naar een andere plek, nee die was er niet . Ze zaten helemaal vol, jaja de plek tegen over ons bleef al die tijd leeg. Nooit meer Vreehorst. We zaten wel dicht bij Obelink, moesten nog wat spulletjes aanschaffen. En ja als door Obelink loopt, is net als bij de Action, je komt met meer dingen thuis.

Etappe 5
Op naar Apeldoorn, even langs de familie en begin van de avond naar de minicamping “Het kleine schaap” in het Woudhuis. Hier zijn we drie dagen. Lang zat, de camping was wel erg basic. Mini camping oké, hoog gras ,matig sanitair en een in verhouding stevige prijs heeft ons doen besluiten om voor de laatste week een andere camping te zoeken. Deze dagen weer op familiebezoek geweest en even de stad in voor een paar nieuwe telefoons.

Etappe 6:
We trekken verder het land in, op weg naar Noord-Holland. Eerst even langs de familie in Hem. De voortent en dakdragers van de Volvo uit de bagageruimte gooien. Ze staan te koop, maar nog geen gegadigden, dus dan maar in de opslag. Eind van de middag naar de camping de Gouwe Stek in Bovenkarspel nabij Enkhuizen. Het weer zat niet mee, nou zeg maar ..gewoon kloten. Wat een regen☔️☔️. Tussen de buien door nog met de fiets op pad geweest en met Maaike,Feico ,Stan en Lobke uit eten geweest. Stan en Lobke moesten zaterdag allebei de eerste wedstrijd van het seizoen volleyballen in Enkhuizen. Mooi ,dat was op 5 minuten fietsen, dus konden we ze eindelijk weer in actie zien (en allebei de wedstrijd gewonnen 🏆).
Op de valreep toch nog een koper voor de tent, mooi is die uit de opslag.
Zondag was het waarachtig droog, tijd om de boel op te breken.

Etappe 7
Via de dijk en Harderwijk weer terug naar Apeldoorn, weer even langs oma en bij Martijn, Maite en Finn langs. De bestellingen ophalen, zij waren afgelopen week ons pakket ontvangst kantoortje. Gelijk maar afgesproken om sushi te gaan eten en dat Finn bij ons komt spelen. Tegen de middag zijn we op onze laatste camping aangekomen. “Mini camping en theeschenkerij ‘t Oegenbos” in Teuge.
Mooie plek en gelukkig veel zon, keurig sanitair en de parachutisten landen voor onze neus. Veel tijd om voor de camper te zitten is er niet, er staan veel afspraken voor deze week in de planning. Elke dag zijn we op het fietsje op pad. Voor Max hebben we een nieuw fietsmandje voor aan het stuur. Dit vind hij geweldig, zit parmantig voorin, tis net een scène uit een film “ET home 👉🏻”.
Na een nachtje bij Annemieke op het erf (verjaardag vieren) zijn we voor een kleine reparatie naar Zevenaar gegaan, moest even een sierstrip vast gezet worden.

Zondag de 1e oktober vertrekken we naar ons huur appartement in Alcossebre in Spanje. Al bericht van de makelaar, ze staan de 7e klaar om ons te ontvangen en de sleutels over te dragen (en natuur om het geld te innen) We willen vrijdag de 6e in Spanje zijn of in ieder geval dicht bij Alcossebre. Dus we kunnen het “rustig” aan doen, maar nu laten we de N en D wegen links (of rechts) liggen.
Ook hier hebben we weer zin in, we krijgen in oktober (Maaike, Stan en Lobke) en januari (Martha en Gert) nog op bezoek. Gaat een leuke tijd worden.

adiós y nos vemos la próxima vez en España

 

Total Page Visits: 4330 - Today Page Visits: 4

Een gedachte over “Fase 6 en 7 Nederland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *