Fase 6 Chateau de Fonrives

Fase 5 en 6

 

Van de 7 zitten we nu bijna in fase 6. Vakantie in Nederland.

Maar eerst de laatste weken in Frankrijk goed door komen. Wat een fijne streek en wat een leuke / lieve mensen hier in de Lot et Garonne, oké bijna in de Dordogne, maar hier voelen we ons helemaal thuis.

Op de camping hebben we het drukke seizoen achter de rug. Zoals altijd zijn meer dan 95 % van de gasten tevreden en leuke mensen om te ontmoeten en te “hosten”. Daar kijken we weer graag op terug , tevreden mensen , kinderen die langs komen fietsen en weer roepen Hey Maarten. Wie levert hier de fietsjes toch…. . We zitten met onze leefcaravan midden tussen de gasten. Tot op heden is er geen dag geweest dat we hier spijt van hebben. Met goede afspraken hebben we onze rust in de avonduren en krijgen we weinig aanloop bij onze caravan.  Het terrein is best wel heuvelachtig en op een goedkoop kinderfietsje is het behoorlijk aanpoten om met een zware aanhanger boven te komen. Er zitten 7 versnellingen op , maar alleen de eerste en de tweede zijn te gebruiken.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die het toch iets anders hadden voorgesteld of op voorhand al beginnen met klagen. Het is voor Roan een nieuwe camping en veel informatie is overgenomen vanaf de site van de vorige eigenaar. Helaas klopt deze informatie niet altijd volledig, maar dat zijn de aanloop “foutjes”.  De accommodaties waren spiksplinternieuw, dat maakt het hosten wel een stukje makkelijker, hoewel ook nieuwe caravans kleine probleempjes met zich mee brengen.

We zijn eigenlijk direct van start gegaan in het hoogseizoen. Betekent dat we weinig of geen gelegenheid hebben gehad om de omgeving goed te bekijken. Want ooh , wat een leuke dorpjes met prachtige bastides  zijn er hier te vinden. Op 4 kilometer zitten we bij Villereal, een gezellig  plaatsje met heerlijke restaurants, een fantastische wekelijkse avondmark met plaatselijke of regionale producten welke je aan lange tafels kan nuttigen onder het genot van live muziek. Koop eerst een fles rosé, lekker gekoeld voor 5 euro en dan op zoek naar een plekje aan de lange tafels .

In het dorp al een paar pareltjes (restaurants ) gevonden. Van een redelijke grote tot een restaurant met maximaal 6 tafels, alles vers bereid en een persoonlijke bediening. Valt ons hier toch op dat de plaatselijke bevolking erg toegankelijk, gastvrij en vriendelijk  is . Een streek om graag weer terug te komen.

Zoals gezegd, de locatie vinden we helemaal top. De temperaturen zijn hier beter te behappen dan aan de Middellandse zee. Er valt hier af en toe een buitje, maar daarom is het hier ook prachtig groen, mooie velden met zonnebloemen en bossen/heuvels en natuurlijk de rivieren Dordogne, Garonne en de Lot  maken deze streek compleet. Natuurlijk, zoals in heel Europa, hebben we hier ook  te maken met extremen, 42 graden is wel even te veel van het goede, gelukkig kunnen en mogen we van het zwembad gebruik maken en dat hebben we ook veelvuldig gedaan.

Nieuw is natuurlijk dat we een camper hebben gekocht en hiermee onze dagelijkse boodschappen mee moeten doen. Dit gaat best wel goed, ook Marijke kan met de 7 meter lange camper uit de voeten. Al de nodige uitstapjes gemaakt en een paar keer op bezoek geweest bij onze collega’s op St Avit Loisirs , zo’n uurtje hier vandaan. We zijn natuurlijk volgepakt naar Frankrijk gegaan omdat we het huis verkocht hebben, al deze “rommel” moet weer mee terug. Moeten het gewicht van de camper even in de gaten houden.

We hebben afscheid genomen van Ornella , onze schoonmaak hulp uit Montpellier, die deze weken intern is geweest . Leuke, lieve meid uit oorspronkelijk Benin , maar als ze een minder goede dag heeft, niet vooruit te branden is. Ze heeft ons wel veel werk uit handen genomen, een toppertje die wat ons betreft volgend jaar mag terugkomen

Het winterklaar maken van de Mobilehomes is inmiddels klaar  en we hopen ergens op zondag de 10e september richting Nederland te gaan . Op de 17e september moeten we in Doetinchem zijn ( een verjaardag van Gert mag je niet missen 😊) en de dagen daarna hebben we nog veel afspraken staan in Apeldoorn.

Op 1 of 2 oktober gaan we weer naar het zuiden. Ons appartement in Alcossebre staat vanaf de 7e voor ons klaar. Ook hier hebben we weer zin in. Maaike , Stan en Lobke komen in de herfstvakantie langs. Deze maanden gaan we ons oriënteren op woningen in Spanje. We gaan sowieso veel met de camper op pad om zoveel mogelijk van Spanje te zien. Kortom ons avontuur is nog lang niet voorbij.

Wij hebben ons weer ingeschreven voor deze camping voor volgend jaar. Kei leuk en met heel fijne collega’s van Marvillapark en Eurocamp voelen we ons helemaal thuis op deze familie camping. Moet nog wel wat gebeuren komende winterperiode , maar dat gaat helemaal goedkomen.

Volgend jaar hier waarschijnlijk weer naar toe, maar eerst in alle rust terug naar Nederland en in oktober naar Spanje.

Jusqu’à  la procheine  fois / Nos vemos la próxima vez

Total Page Visits: 999 - Today Page Visits: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *