Fase 5 Chateau de Fonrives

We zitten nog steeds in fase 5 of te wel we zijn aan het werk op Chateau de Fonrives.

 

Volgens de brochure van Roan zitten we in de Dordogne maar dat klopt niet helemaal, nou ja, helemaal niet. We zitten in het departement Lot et Garonne net over de grens van de Dordogne.

De regio is mooi,  glooiend en heel groen, met andere woorden hier kan het ook regenen. Nadeel is wel dat de grond hier snel veranderd in een glibberige klei. De start van het seizoen is best zwaar geweest. Veel sjouwen,  uitpakken en verdelen van materialen op de camping. Op het moment van aankomst op 28 mei waren nog niet alle mobilehomes geplaatst, aangesloten of voorzien van een terras. Technisch moest alles natuurlijk worden vrijgegeven, maar dat weerhield ons niet om vast aan het werk te gaan. De mobilehomes waren deels al voorzien van inventaris. Dat wil zeggen alles stond /lag erin maar moest wel even uitgepakt / op de plek gezet of opgehangen worden. De matrassen uitpakken/rollen, van beschermhoezen voorzien tot de stickertjes verwijderen van alle kopjes en kommetjes. De koelkast lag voor de keuken, tafel op de kop op de grond met daar op al het buiten meubilair, alles verpakt in heel veel karton, plastic en piepschuim. Daarnaast kregen we regelmatig aanvoer van materialen die met een kleine handkar verdeeld moest worden in alle 28 mobilehomes. Kortom best wel zwaar. Gelukkig is het contact met de directie en medewerkers op de camping prima en konden we regelmatig gebruik maken van een golfkar.

Maar nadat de receptie (in een voormalig massagesalon) is ingericht, de store-tent is ingericht kunnen  we ons opmaken voor de eerste gasten die we in eerste instantie op 15 juni zouden ontvangen. Echter de terrasbouwers lieten op zich wachten, de camping kon niet verder met het aanleggen van de supreme zone, kortom we konden de gasten niet ontvangen in een bouwput. De “opening” werd twee weken uitgesteld en net op tijd was alles zover dat we op 1 juli de eerste gasten konden ontvangen in onze 8 supreme lounge plus. Omdat we hard gewerkt hebben konden we ook al 7 premiums in de verhuur doen. De laatste 13 premiums gingen op 15 juli open.

Hebben we alleen maar gewerkt, nou bijna wel. Natuur zijn we een dagje naar Bergerac geweest, de stad van Cynano. Een gezellige historisch centrum aan de Dordogne rivier. Wat dorpjes in de regio bezocht zoals het gezellige Issigeac met zijn markt en verschillende ateliers . Chateau de Biron bekeken en aansluitend lekker gegeten in Monpazier. Voor de grotere winkels zijn we aangewezen op Bergerac (ca half uur rijden) of Villeneuve sur Lot ( bijna 3 kwartier van de camping). Gelukkig hebben we onze elektrische fietsen mee en hebben al een leuk tochtje gemaakt naar Castillonnés. Daar hebben we het chocolade museum bezocht en natuurlijk wat lekkers mee terug genomen. De heuvels vergen wel wat van de accu’s waardoor Marijke een paar kilometer voor de camping zonder stroom kwam te zitten. Fiets ruilen en terug ploeteren zonder trap ondersteuning, pff fijn al die heuvels 😊. Na een tochtje naar Penn-d’Agenais (weer lekker gegeten) hebben we een Parc en Ciel bekeken voor onze gasten. Het klimparkoers op de camping is (tijdelijk) gesloten en dit park kunnen we aanbieden aan onze gasten.

De camping is kleinschalig , gezellig en erg gemoedelijk. We voelen ons hier prima thuis. We draaien nu inmiddels een paar weken en uiteindelijk is onze schoonmaakhulp ook gearriveerd. Hopelijk krijgen we komende periode wat meer rust en vrije tijd. Kunnen we er met onze camper op uit.

We kregen nog bezoek van Mike en Hellen. Met hun mooie camper hebben ze een verassingsbezoek gebracht. Ze zijn een paar nachten gebleven, was gezellig en natuurlijk weer lekker gegeten.

We zaten al te plannen voor fase 6 , vakantie in Nederland. Vakantiepark boeken, hotels voor onderweg bespreken kortom een hoop geregel. We hebben besloten om een camper aan te schaffen. Na wat telefonisch contact met wat bedrijven in Nederland hebben we een leuke camper gezien. Nou ja gezien, op een plaatje dan. Marian en Ad hebben voor ons de wagen bekeken en goedgekeurd. Dus we zijn op afstand tot de aankoop overgegaan. De camper moest opgehaald worden dus besloten om deze maar even op te halen. Inmiddels onze eigen auto , fietsdrager en dakkoffer verkocht en alle transacties op één middag in Apeldoorn ingepland. Dinsdag 12 uur rijden naar NL en donderdag 14 uur terug. In de tussentijd heeft Marijke de camping draaiende gehouden.

Het appartement wat we in Spanje gehuurd hebben voor deze winter houden we aan en gaan van daaruit Spanje verkennen en op zoek naar een leuke woning. Even wennen met de camper boodschappen doen, maar ook dat went erg snel. Een dagje op de camping mogen staan om alles uit te proberen en gelukkig alles functioneert perfect. Kunnen televisie kijken, lekker luxe zo’n volautomatische schotel. In Nederland maar even een bezoekje aan Obelink brengen voor de laatste spulletjes.

We gaan zo de laatste maand in en 3 september gaat de camping weer dicht. Voor ons de taak om alles weer winterklaar te maken en dan vertrekken we in alle rust naar Nederland. Nu niet in twee dagen, maar rustig aan via de kust omhoog. Daar heb je tenslotte een camper voor.

Wij gaan nog even een maand gasten ontvangen en uitzwaaien en genieten van de omgeving.

jusqu’au prochain blog

Total Page Visits: 1581 - Today Page Visits: 4

Een gedachte over “Fase 5 Chateau de Fonrives”

  1. Wauw wat een avontuur maken jullie mee super maar wel heel zwaar. Het ziet er mooi uit daar en wat een super mooie camper. Hoop dat het weer weer beter wordt en dat jullie dan ook kunnen genieten. Heel veel succes nog op de camping en daarna jullie reis naar Nederland en Spanje.
    Wij gaan 27 augustus naar Messancy plage camping le moisan wij blijven daar tot 1 oktober dus mochten jullie in de buurt komen jullie zijn altijd welkom
    Groetjes van Ben en mij 👍👍👍🥰❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *