Fase 4 en 5 jura / Dordoge

Fase 1 t/m 7

Ons avontuur dit jaar in Frankrijk en Spanje bestaat uit verschillende etappes.

Fase 4:

We hebben 5 heerlijke weken gehad op Val de Bonnal. Het zag er even naar uit dat we er extra werk op ons dak kregen. De buitenkant van de mobilehomes zouden door een extern bedrijf schoon gemaakt worden.  Val de Bonnal ligt in de middle of nowhere, dus geen schoonmaak ploeg te vinden. Wij hadden hier echt geen tijd voor ( we moesten binnen twee weken klaar zijn voor de eerste gasten) en uiteraard werd door Roan direct actie ondernomen. Vanuit Le Ranc Davaine in de  Ardèche werden Valentin en Catalina voor een weekje aan ons uitgeleend.  Dankzij dit fantastische stel kwamen we op tijd klaar voor onze seizoenstart. Omdat onze regiomanager met zijn loods ergens in de Ardèche en Languedoc zit, moest er af en toe een beetje geïmproviseerd worden. Wat nieuwe spullen kopen was even handiger dan een ritje van meer dan 5 uur enkele reis.

Toch nog (heel) even de toerist uit hangen. Op een zondag een stukje gefietst via een vroegere spoorlijn waar nu een mooi fietspad is aangelegd zijn we naar Villerexel gefietst. Na een stevige klim kwamen we in het centrum, nou ja een kerk en een café . In het café wat gedronken (maar net op tijd , zaten plots in een heftige bui.) Na het verfrissende biertje zijn we teruggaan naar de Camping. Later hebben we nog een route volgens het knooppunt principe gevolgd en op het marktplein van Rougemont nog even geluncht. Op een brocante /rommelmarkt op de route kwamen we nog onze gasten tegen. Zij hadden mooie spullen voor de veranda thuis gescoord.

Toch nog tijd vrijgemaakt om een middagje naar Besançon te gaan. Een bezoekje aan de Citadelle de Besançon gebracht. Wel aardig. Oude “meuk “ met een aantal musea op het terrein.

Uiteindelijk is er een koppel aangenomen die het van ons gaat overnemen. Geert en Mariska uit het hoge noorden (Ut Grunn) kwamen ons op de 28e aflossen . Even een paar dagen “meedraaien” en dan het diepe in. De auto weer ingepakt, staffcaravan gepoetst , nog even helpen met eerste aankomsten op de drukke zaterdag en op naar Chateau de Fonrives , onze uiteindelijk definitieve camping.

Fase 5:

Onderweg in Hotel Clermont Estaing in Clermont-Ferrand overnacht. De eerste etappe was met elkaar zo’n 4 ½  uur rijden.  Zondagochtend na een goed ontbijt weer verder richting de Dordogne.

Een ritje van ca 4 uur, door een prachtige streek en een mooie weg met behoorlijk wat “klimwerk”, kwamen we rond het middag uur aan op Chateau de Fonrives. Ontvangen door ons regioteam Maikel en Hanneke en gelijk richting onze “leefcaravan” gegaan. We hadden niet al te best geslapen in de dagen voor ons vertrek. Er moesten 28 nieuwe caravans geplaatst worden en berichten die ons bereikten waren niet erg bemoedigend. Staan er wel caravans en zo ja welke en is alles al aangesloten. Moeten we toch in de oude staf caravan (maar die is gereserveerd voor de schoonmaak ploeg), krijgen we tijdelijk een caravan van onze collega’s of van de camping. Kortom best wel spannend.

Maikel en Hanneke hadden ons een bericht gestuurd dat ons huisje klaar stond, maar ja als je de mobile data niet hebt aanstaan, krijg je dit niet te zien.

Op de camping kregen we gelijk de gastencaravan, zoals gepland. Maikel en Hanneke hebben een hele goede keus gemaakt over welke wij konden nemen. Een prachtige plek, niet direct tussen de gasten en lekker wat schaduw. Na een rondje over de camping, her en der wat handen schudden, kunnen we rustig beginnen met de opstart van de camping. Een hele mooie , leuke, gemoedelijke  camping met aardige medewerkers. Hier gaan we zeker onze draai vinden dit seizoen.

Maar eerst … aan het werk. Op één na zijn alle caravans geleverd, het meeste geplaatst en een groot deel aangesloten. Voor ons gaat het uitpakken en inrichten van de caravans beginnen.

We zijn inmiddels gewent aan het lossen van vrachtauto’s , dus hier konden we weer ons hart ophalen.

Een grote trailer van Van Doesburg transport (onze huis transporteur) kwam weer de nodige pallets leveren, die direct verdeelt moesten worden over de 18 units. Gelukkig hadden we hulp van Claudia en Edwin van St Avit Loisirs , Wendy en Sietze Quality/supportteam en natuurlijk Maikel ons regioteam. Na het lossen (en laden)  van een deel van transport ging het hele circus naar St Avit (een klein uurtje rijden) om het restant te lossen.

Het is natuurlijk ook logisch dat je een sleutel moet zoeken onder een caravan. Altijd leuk wanneer er al een grote veranda geplaatst is, maar ach, op een paar insectenbeten na is dat klusje ook weer snel geklaard.

Over twee weken komen de eerste gasten voor de 8 luxe Supreme plus Lounge en half juli  zijn de 20 Premium lounge klaar. Voor ons een kort seizoen waarin we gasten ontvangen. Kunnen we rustig werken naar fase 6……vakantie in Nederland

a tout a l’heure

Total Page Visits: 1425 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *