Fase 1 t/m 4 2023

Fase 1 t/m 7

 

Ons avontuur dit jaar in Frankrijk en Spanje bestaat uit verschillende etappes.

Fase 1: Januari tot halverwege maart.

Beslissing en voorbereidingen werkzaamheden voor Roan en onze verhuizing uit Tolkamer. Hierover hebben we al een blog geschreven. We staan nog steeds op de rol om op camping Chateau de Fonrives in de Dordogne te gaan werken. Tot op heden zijn de nieuwe caravans nog niet geleverd, dan wel geplaatst. Daarom zijn we in dienst genomen als Task Force medewerkers en zijn dan overal inzetbaar.

Alle voorbereidingen voor de verhuizing zijn redelijk goed verlopen. De planning was heel strak en deze periode stond in het teken van opruimen, weggooien

en vaste gast worden van het kringloopcentrum in Herwen. Tjonge, daar is wat spul naar toe gegaan. Maar ja, spullen die je bijna niet (meer) gebruikt voor langere

periode in de opslag zetten of t.z.t. iets nieuws aanschaffen. We hebben desondanks toch nog veel spullen in de dozen gepropt.

Fase 2: half maart tot  half april

Werken op camping Het Genieten in Kaatsheuvel.

Druk met inpakken, afspraken maken, krijgen we het verzoek van Roan om te helpen op Camping Het Genieten in Kaatsheuvel. Te ver om dagelijks heen en weer te rijden, dus door de weeks ons intrek genomen in een mobilehome van Roan. De weekenden waren we weer thuis voor het inpakken en nog wat bezoekjes aan familie en vrienden.

Op camping  het Genieten was het niet altijd genieten. Er kwamen en stonden ca. 75 mobilehomes  en moesten er nog voor de opening 20 geleverd worden. De mobilehomes die van een andere camping kwamen moeten schoongemaakt worden maar het merendeel waren fabrieksnieuwe  mobilehomes. Hiervoor moest alles aangeleverd worden , elke stoel , bord, pan matras …noem maar op kwam met de vrachtwagen ( en niet in één maar met meerdere ) het terrein op. Door het verwijderen van oude stacaravans en het plaatsten van de nieuwe mobilehomes was de grond behoorlijk omgewoeld. Door de nodige regen en sneeuw was het terrein één grote modderpoel. Met zwaar materiaal konden we niet bij de mobilehomes komen, dus veel moest gedragen worden of op kleine karretjes. Gelukkig hadden we laarzen aan want we zakten tot ver over de enkels de modder in en stonden regelmatig vast gezogen in de grond. Kortom best wel hard werken terwijl je met je gedachten bij je eigen verhuizing bent.

Fase 3: half april tot eind april

Verhuizen en overdracht

Met het werk op het Genieten moesten we (volgens afspraak) op 13 april  stoppen. Tijd om terug te gaan naar Tolkamer. Nou ja ook niet helemaal waar. We hebben er een nachtje geslapen en zijn vrijdags, nadat we nog wat zaken moesten afhandelen, vertrokken naar Landalpark Coldenhove in Eerbeek. Het leven tussen ingepakte dozen had niet helemaal onze voorkeur en het werd tijd om de laatste zaken in te pakken. Zaterdag met hulp van Maaike de laatste dozen gevuld, lampen van de plafonds en muren gehaald en na een hapje eten in de plaatselijke brasserie zijn we naar Eerbeek gegaan.

Zondag en maandag lekker “vrij” en dinsdagmorgen stonden de verhuizers voor deur. Binnen 3 uur was de container geladen en stonden we in een leeg huis de vrachtwagen na te kijken. Die spullen zien we pas weer terug …..ja zeg het maar eind van het jaar , begin volgend jaar of pas volgend jaar. Deze middag gelijk maar schoonmaken, niet te druk maken want Kelly en Kenny (de nieuwe bewoners) hebben grote (sloop) plannen.

Intussen contact gehad met Roan over de volgende stap en de planning voor aankomst op onze volgende werkplek. Ook hier moest weer strak gepland worden.

Donderdagmiddag overdracht huis en direct door naar Frankrijk, we moesten daar voor het weekend aankomen of er na.

Fase 4: eind april tot eind mei

Camping Val de Bonnal te Bonnal in de Jura

We zijn als Task Forse team gevraagd om camping Val de Bonnal in de Jura op te starten. Deze camping is nog niet open dus moeten we aankomen op tijden dat de werklui nog aanwezig zijn, anders sta je voor een gesloten deur. Dus donderdag nadat we bij de notaris hebben getekend, gelijk met een volgepakte auto het land uit 😊 . Omdat het eind van de middag is hebben we na 300 kilometer een overnachting in Cocoon Hotel du Commerce te Houffalize in de Belgische Ardennen genomen. Nu is het voor de  vrijdag nog maar 400 kilometer rijden naar Bonnal. We hebben de tijd om de staff-mobilehome in orde te maken.

Nog even een paar boodschapjes doen, lagen geen dekbedden in de mobilehome, dus deze maar even aangeschaft. Onze woning was technisch vrijgegeven, maar waarschijnlijk is de gas knop met het grasmaaien geraakt waardoor we geen gas hebben. Niet koken niet douchen. Zaterdag gelijk een gasten verblijf in orde gemaakt en daar kunnen we tot na het weekend gebruik  van maken.

Maandag verwachten we de monteur. Val de Bonnal is een mooie , kleine camping, prachtig gelegen aan een riviertje met veel wandel, fiets en kano/kajak mogelijkheden. Zaten we vorig jaar in een getto , nu staat onze staff-mobilehome op een mooie , vrije locatie. Hier kunnen we ons de komende 4 a 5 weken wel vermaken. Tot er een koppel gevonden is die het van ons gaat overnemen, want wij moeten de 28e mei weer de auto inladen en doorreizen naar Chateau de Fonrives. Zo’n 750 kilometer naar het zuid/westen.

Maar dat is dan weer fase 5.

Total Page Visits: 1725 - Today Page Visits: 3

5 gedachten over “Fase 1 t/m 4 2023”

  1. Het is te hopen dat je een registratie hebt gemaakt van de spullen die je hebt opgeslagen 😉
    Zo te lezen liggen jullie lekker op schema. Succes met de huidige en toekomstige fases.

    1. Alle dozen hebben een code gekregen en van elke doos is de inhoud in Excel genoteerd. Weten precies wat waar in zit. Dat komt wel goed straks thuis in Spanje

  2. Nou het uitgebreide verslag gelezen, was natuurlijk al wel wat van bekend bij ons, maar door de gemaakte toegevoegde foto’s is het allemaal nog duidelijker geworden .
    Veel succes, en we blijven jullie natuurlijk volgen. Groeten Martha en Gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *