Van Si naar Oui

We zijn al een paar weekjes thuis. De laatste weken op Spiaggia e Mare waren “rommelig”. Druk bezig met de afbouw en winterklaar maken van de mobilehomes, komt de directeur 3 dagen voor 27 september met het verhaal dat ze de camping op de 27e gaan sluiten tot 18 oktober. Betekent dat er niemand meer aanwezig mag zijn, de poorten gaan op slot en we mochten na de 18e terug om het werk af te maken. Daar sta je dan met je goede gedrag. Snel contact met het Regioteam en kantoor en na veel overleg mogen we op de camping blijven. Maar de camping gaat wel dicht dus met de code van het toegangshek op zak kunnen wij er in ieder geval in en uit. Peter en Anita van Gustocamp zijn de eerste week van oktober vertrokken en toen waren er nog maar drie. Samen met collega Iris bleven we over op een grote lege camping en in de avond en nacht met heel beperkte verlichting.
Iris op zaterdag de 10e op de trein in Bologna gezet richting Duitsland. Nog even van de gelegenheid gebruik gemaakt en lekker geluncht in het centrum bij het restaurant waar we al eerder een heerlijke brood/vlees en kaas plank hebben gegeten. Uiteindelijk terug naar Porto Garibaldi om in te pakken voor zondagochtend. We willen bijtijds vertrekken richting Duitsland. Bij wijze van spreken hebben we het licht uitgedaan, hek achter ons gesloten en op naar het koude noorden.

Half Duitsland was nog onderweg en we kwamen op de Brennerpas al in de file te staan. In Oostenrijk nog even goedkoop tanken en wat lunchen om vervolgens net voorbij de Fernpass weer in de file terecht te komen. Controle aan de grens en wij mochten uiteraard zo doorrijden. In de loop van de middag in Kempten aangekomen in Hotel Waldhorn. Helaas was alles om 6 uur al gesloten en konden we alleen iets eenvoudigs eten. Maandag Ruhetag (waar vind je nog zoiets) , wel een goed ontbijt maar verder was er niets te krijgen. De maandag gebruikt om Kempten te ontdekken en nog wat inkopen te doen. Waarachtig er was nog een gaatje te vinden waarin de laatste inkopen nog pasten, de wagen zat echt bomvol.
Dinsdag verder naar Nederland, dit jaar even oppassen voor flitsers en proberen zonder boetes thuis te komen.
Of dat gaat lukken?? in Bologna zijn we door de binnenstad gereden terwijl daar een bord stond dat het niet mag en dat ze mooie camera’s hebben om dat te controleren. Die kan wel eens rond de kerstdagen binnen komen. 🙁

Proberen weer de draad een beetje op te pakken en zijn gaan klussen in het huis. Inmiddels een voorstel van Roan gekregen voor een camping in Frankrijk, de Jura om precies te zijn. Hele mooie plek maar een vrij kort seizoen. Dus gevraagd of er nog een alternatief was/is.
Nou die is er en we gaan in 2022 naar ……..

                           Camping Les Méditerranées Beach Garden ★ ★ ★ ★ ★

Deze camping ligt in Zuid-Frankrijk in de Languedoc-Roussillon bij Marseillan Plage. Hier gaan we 27 units beheren, iets minder dan dit jaar, maar wel veel grote 3 kamer mobilehomes en…geen bungalowtenten 🙂
We starten al vrij vroeg, zullen ergens half maart vertrekken en komen dan weer half oktober weer terug. Benieuwd hoe het op een grote (880 plaatsen)camping er aan toe gaat. Het zijn drie campings bij elkaar onder de naam Les Méditerranées en in 2019 zijn we op één van de campings geweest met onze eigen caravan.

Wij zullen ook van dit Franse avontuur regelmatig een blog maken. Een mooie omgeving, leuke (toeristische) dorpjes, kortom wat meer vertier op en rondom de camping.                En natuurlijk weer lekker zuidelijk en waarschijnlijk weer prachtig weer.

à bientôt  … tot de volgende blog

Total Page Visits: 5266 - Today Page Visits: 1

4 gedachten over “Van Si naar Oui”

  1. Hallo Maarten en Marijke wij hebben met veel plezier jullie blogs gelezen.Wij zijn deze week aangenomen bij Roan en wij vertrekken volgend jaar naar Slovenië onze 1 e keer,wij zijn benieuwd hoe dit avontuur gaat lopen en wij hebben er veel zin, en vooral na jullie blogs gelezen te hebben.Groetjes van Rolf en Anneke

  2. Hallo Rolf en Anneke, wat leuk dat jullie ook voor dit mooie bedrijf gaan werken en wat leuk dat het lezen van onze blogs jullie daarbij geholpen heeft. We wensen jullie heel veel succes en vooral veel (werk) plezier. En laat eens wat horen hoe jullie dit avontuur hebben beleeft.

  3. Hoi hoi, de beste wensen nog. Nog een paar weken en dan op naar Slovenië. Ben benieuwd hoe het gaat worden. Spulletjes met en met verzameld. Roan gevraagd of datum bekend is dat we mogen gaan. Hond heeft er ook zin in. Hebben 9 jaar in Tsjechie/Slowakije b en b gehad. Dus oost Europa is niet helemaal vreemd. Groetjes Anneke en Rolf

  4. Hoi Anneke en Rolf. Officieus vertrekken wij rond 10 maart. Eerst gaan we over een week voor 10 dagen naar Portugal. Nog even een beetje vakantie /zon pakken. Zodra alles definitief is komt er weer een nieuwe blog. Hebben er ook veel zin in en kijken tellen de dagen af. Succes in Slovenië en voor straks een goede reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *