Settelen op Beach Garden

Settelen op Beach Garden

Woensdagochtend 9 maart “eindelijk” is het zover, we mogen weer. Alles ingepakt. de auto echt afgeladen vol, fietsen achterop. Lijkt wel of we ieder jaar meer meeslepen. Tuurlijk we zijn wel dit jaar eerder dan vorige jaren, dus wat extra warme kleren is geen overbodige luxe.
Exact om 09:00 uur trokken we de deur dicht voor 7 maanden en gingen bij Elten de grens over naar Duitsland. Bij Goch weer Nederland in , via Roermond en Maastricht zijn we bij Luik België in gedoken. Even een blik op de benzinemeter, met driekwart tank (Duitse benzine) van €1.83 vertrokken) maar Luxemburg moet haalbaar zijn. Met minder dan 10 liter in de tank rollen we bij Capellen het terrein van de BP op. En ja hoor € 1.65 per liter 🙂 .
Het was bijzonder rustig op de weg en konden lekker relaxed richting Nancy toeren. Eerste overnachting in het Ibis Styles Nancy Ouest Laxou hotel. Mooie maar warme kamer, maar dat zijn volgens mij alle hotelkamers. Deze middag gewandeld in het Park d’Agrement, een mooi stadspark
naast het hotel. Lekker gegeten in het restaurant, Marijke ging voor een “heet potje” en ik kreeg Donald Duck op mijn bord.
Na een prima ontbijt vertrokken we even voor negen uur aan de tweede etappe. Een kleine 600 kilometer naar het zuiden. Vanaf Dijon werd het drukker en de overgang van de A6 naar de A7 bij Lyon blijft een rot stuk om te rijden.
Na een geplande pauze zagen we even later bij een pomp een benzine prijs van €1.97 terwijl op de hele route soleil de gemiddelde prijs rond de €2.25 – €2.35 ligt. Maar gelijk een extra stop ingelast, je bent toch een Hollander…toch.

Tegen 5 uur kwamen we aan bij La Maison De Vélina in het pittoreske dorpje Sernhac, kort voor Nîmes. Sernhac is niet berekend op een grote auto met een fietsdrager en het is niet mogelijk om in het dorp dicht bij de B&B te parkeren. Maar onze gastvrouw Veronique had een mooie oplossing. De auto mocht in hun garage staan, maar het straatje was zo nauw dat de draai met de fietsen niet te doen was. Fietsen eraf en ernaast in de garage gezet, en alles staat nu veilig achter slot en grendel. Mooie , hele ruime kamer is een heel oud huis. Welgeteld was er één restaurant in het dorp (Pizzeria), daar maar gebruik van gemaakt . Was meer een kantine / clubhuis dan een restaurant maar de pizza was prima en het bier koud. Wat kan je nog meer wensen.

Na een lekker ontbijt aan de laatste 130 kilometer begonnen. Rond 11 uur reden we de camping op, nou ja camping…. één grote bouwput. Er wordt nog hard gewerkt voor het nieuwe seizoen. Ons regioteam, in ons geval Lars, was al op de camping om ons op te vangen. De leefcaravan staat op z’n plaats maar moet nog aangesloten worden. Bij lange na niet zo’n mooi plaats als vorig jaar (die ga je ook nergens meer vinden), maar we kunnen er goed mee doen. Voorlopig zitten we in een huurcaravan tot we kunnen verhuizen. Kennis gemaakt met de medewerkers op de receptie en dat was een warm welkom. Voelt goed en hebben er veel vertrouwen in.
De receptie tent komt er niet, best wel jammer, er komt ( moet nog gebouwd worden) een receptie gebouw waarin wij een eigen stuk balie krijgen waarachter wij plaats moeten nemen. Gaat straks we wat praktische problemen opleveren m.b.t. het persoonlijk ontvangst met een drankje en afgifte van kinderfietsjes. Maar dat zien dan wel weer en zal ook wel weer een oplossing voor komen.

Al even naar de Hyper U geweest voor wat boodschappen en nu naar buiten staren. Het is gaan regenen en het regent nu al bijna 24 uur.
Daar rij je dan bijna 1400 kilometer voor 🙁 .

Maar vanaf volgende week wordt alles weer beter. Moet ook wel , we moeten snel aan het werk, van de 27 units zijn er vanaf 9 april 22 bezet. De monteur moet alle Mobilehomes nog checken en aansluiten, zodra dit klaar is kunnen we beginnen met het schoonmaken. Hopelijk staat de storetent er ook snel , dan kunnen we de voorraad uit de mobilehomes halen en klaar voor de verhuur maken. Kortom werk zat 🙂 We gaan er weer voor ..


à bientôt.

Total Page Visits: 1943 - Today Page Visits: 1

3 gedachten over “Settelen op Beach Garden”

 1. Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad. Nu dus even afwachten tot dat het weer beter wordt. En dan dus d,an.
  Groeten uit Het 🌞 Doetinchem

 2. Mooi verslag , lekker vooruitzicht , 7 maanden op beach garden.
  Wij juli pas.
  Keertje luxe geboekt in Garden Family SIGNATURE .
  Beetje nieuwsgierig of deze al klaar zijn, zijn nieuw dit jaar.
  Groetjes Hennie en Wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *