Pas de stress

We zijn inmiddels een paar weken “open” De eerste gasten zijn binnen en na de tweede week zaten we helemaal vol.
Voornamelijk zijn het de Duitsers die de weg naar Beach Garden hebben gevonden, zij hebben twee weken vakantie en zijn dus op zoek naar een beetje zon en een geweldig host echtpaar op deze camping 🙂 .
Ook een paar verdwaalde Fransen hebben we inmiddels mogen ontvangen. Met handen en voeten en een beetje google translate komen we een heel eind. Een aantal gasten komen hier al de nodige jaren, dus hebben niet veel uitleg nodig.

De golfkar die hier stond is echt overleden. Niet meer op te laden en gelet op de leeftijd en het uiterlijk van de accu’s is er geen eer meer te behalen aan deze Golfette électrique. Dus alles op de fiets. Er staan hier twee “dienstfietsen”, beetje oud en gammel met aanhangwagentjes. Best wel goed voor ons maar gasflessen, tafels e.d vervoeren in die bakjes is echt een uitdaging.

Het receptiegebouw (4 kleine hokjes op wielen) zijn klaar. Wij delen onze “receptie” met Homair. Dus met Franssprekende collega’s, schouder aan schouder voor het kleine loket. Gelukkig hebben wij veel minder aankomsten, maar op drukke wisseldagen gaat dit een uitdaging worden. De aankleding is nog niet klaar, moet nog een bord opgehangen worden en de beachvlag moet nog geleverd worden.

Alle mobilehomes zijn klaar en inmiddels al een keer verhuurd geweest. Wat aanloop probleempjes zijn normaal. Het tempo waarop de technische mensen onze mobilehomes hebben vrijgegeven geeft nog een heleboel ruimte voor verbetering. Bij één MH moest op de dag van aankomst van de gasten nog een vloer gerepareerd worden en nieuw zeil worden gelegd en uiteraard daarna technisch vrijgegeven worden.
Ondanks een stroomstoring van bijna twee uur hebben we het net gered. Nog even schoonmaken en twee uur later zaten de gasten van hun vakantie te genieten. Na her en der een kleine reparatie ( kookplaat vervangen – gastdrukregelaars vervangen – BBQ omwisselen en een aantal airco’s die nog bijgetankt moeten worden met wat gas) zijn we eigenlijk goed van start gegaan. Tot nu toe lijkt het er op dat deze (nieuwere) mobilehomes minder werk geven dan de wat oudere in Italië.

Dus wat tijd om met de fiets op pad te gaan. Er zijn hier best wat fietspaden dus langs de éntang de Thau naar Marseillan gefietst. Leuk klein havenstadje met natuurlijk een ijssalon bezocht aan de haven. Behoorlijk kleurtje opgedaan en ‘s-avonds genieten van een drankje op ons eigen terras.

Paasweekend en we zitten helemaal vol. Marijke heeft een kleurwedstrijd georganiseerd en een aantal kleurplaten geprint en uitgedeeld. De ingeleverde platen hebben we in de receptie opgehangen en zaterdagmiddag voor Pasen hebben we een winnaar in de leeftijdsgroep 0 tot 6 jaar en van 6 tot 12 gekozen. Zij kregen een grote chocolade paashaas. Uiteraard kreeg elke deelnemer een klein chocolade paashaasje met zijn of haar naam erop. De kleurwedstrijd werd door de kinderen en ouders erg gewaardeerd.

De eerste gasten zijn weer weg, Pasen is voorbij en er is ook meer tijd om met Max naar het strand te gaan. Wel oppassen natuurlijk, alle Duitsers zijn nog niet weg en voor je het weet lig je in een meters diepe kuil ( dat zijn ze nog steeds niet verleerd 🙁 )
De meivakantie staat nu voor de deur en dan komen de Nederlanders. De gratis fietsjes bijna allemaal nagekeken, bandjes daar waar nodig vervangen, bolderkarren opgepoetst en gesmeerd, we zijn er weer klaar voor. Deze dagen iets minder weer, morgen even naar Montpellier.

Het weer is reuze meegevallen en zitten nu al een paar weken lekker in de zon. Montpellier is een leuke stad om rond te struinen maar eigenlijk was Pezenas een stuk gezelliger. Een leuk dorpje met een historische binnenstad waar allerlij artistieke winkeltjes en bedrijfjes zitten. Oja.. je kan er ook verse macarons krijgen..haha krijgen ..€ 45,00 per kilo, rare jongens die Fransen (of waren dat de Romeinen (Astrix en Obelix)). Kortom het werden deze week koekjes uit de supermarkt.

Verder niet zo veel nieuws, zitten praktisch vol, op een verdwaalde Italiaan na zitten er alleen Nederlanders in de huisjes. Met koningsdag werden her en der wat straatjes met oranje vlaggetjes versierd (dit tot ongenoegen van de campingdirectie) maar werd uiteindelijk getollereerd voor één dag.

Met de fiets een klein stukje richting Sete gefietst (kwartiertje hooguit) en daar lekker in de duinen gelegen, uit de wind, uitzicht op zee en een leeg strand voor ons, heerlijk rustig. Wat hebben we het toch zwaar :-).

Tot nu toe gaat het er relaxed aan toe, nagenoeg geen problemen, hier en daar een kleine reparatie en het gesjouw met de gasflessen is wat minder. Over het weer hebben de gasten niet te klagen over de muggen wat meer. Laatst is het moeras/natuurgebied naast ons nog met een helicopter besproeit. Zolang er nog water in staat, blijven de muggen nog komen. Het is weer wachten op nieuwe gasten, hebben de muggen weer vers bloed en laten ze ons met rust 🙂

Tot zover onze update, komende drie weken (vanaf 7 mei) hebben we bijna niets te doen, van de 27 units zijn er maar een paar bezet. Wat meer tijd om er eens op uit te trekken. Een dagje Spanje staat in ieder geval op het lijstje.

A la prochaine

Total Page Visits: 1943 - Today Page Visits: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *