Les cinq premiers mois sont terminés

We hebben er alweer 5 maanden opzitten hier in het zuiden van Frankrijk. Dat we

 

een bericht hebben achtergelaten op de site is alweer een tijdje terug, ergens begin mei geloof ik. Dus tiet vur een kattebelletje.

Over het werk kunnen we kort zijn. We hebben best wel vrije tijd, de accommodaties zijn in goede staat en vergen niet al te veel onderhoud. Hier en daar een deur opnieuw stellen of een compleet slot wisselen en soms het gevecht aangaan met mieren of wespen. Er zijn een paar units die dit najaar opnieuw “geleveld” moeten worden, hierdoor worden de deuren en ramen iets scheef getrokken.

We zitten omsloten door het Natural Reserve Bagnes. Dit is een groot moerasgebied en natuurreservaat. Dit staat in het voor- en najaar vol water en zomers praktisch droog. Dit heeft dus ook invloed op de units op de camping.
Verder beperkt het onderhoud zich tot lampjes verwisselen, plankjes op de veranda’s vastzetten, gasflessen controleren en wisselen, TV resetten of helpen BBQ’s aansteken.
Natuurlijk zijn we nadat onze schoonmaak in de caravan is geweest druk met de puntjes op de welbekende i zetten. Controle van de schoonmaak, nalopen van alle kastjes, kijken of alle borden/glazen, potten en pannen compleet en schoon zijn. Alle contactpunten schoonmaken, controle van de BBQ / lampen en de airco schoonmaken. Kortom nadat de schoonmaak bijna een uur is bezig geweest, zijn wij ook nog minimaal een kwartier tot 20 minuten bezig per unit. De gasten moeten de BBQ schoonmaken, het begrip schoon is niet bij iedereen gelijk, bij de één heb je er geen omkijken naar, bij een ander is het een drama. Natuurlijk bij een niet schone BBQ mogen we € 25,- in rekening brengen, een administratieve rompslomp en een vervelende discussie, dus omwille van de tijd laat je het er maar bij.

We hebben 5 bolderkarren en deze zijn op een gegeven moment ook allemaal in de verhuur, in het begin brachten we deze lopend naar de gasten, nu knopen we deze achter de fietsaanhanger met de evt bestelde wasgoed er in. Werkt prima, maar mis toch nog steeds de golfkar. O ja die zou toch komen, yep ergens eind mei groen licht gekregen, maar het is natuurlijk een eind rijden met zo’n ding vanuit Nederland. Nee, moet ergens uit Frankrijk komen, maar het schijnt lastig te zijn om aan onderdelen te komen. Zit volgens mij niet veel Russisch, Oekraïens of Chinees aan, maar het zal…

Verder loopt het hier wel goed. Marijke is een paar dagen naar Nederland gegaan. Met het vliegtuig vanuit Beziers (15 minuten hier vandaan, als er geen file is) naar Weeze en vandaar met een huurauto rondje Nederland gedaan. Even lastig is dat ze nu een peesontsteking in haar voet heeft en na een drukke dag met de voetjes omhoog moet. Dokter heeft aangegeven dat na de medicatie een MRI en foto gemaakt moet worden …ja en dan , een operatie hier, in het gips ….. wachten wel even tot we terug zijn.

Nog een paar weekjes druk en eind van de maand wordt het weer rustiger. Kunnen we weer naar het zwembad, hoewel het strand ook geen straf is. We hebben natuurlijk de omgeving al bekeken en de nodige plaatsen bezocht. Séte  is mooi, Montpellier is redelijk maar de markt in Marseillan en Pézenas hebben onze voorkeur. Heerlijk wezen kanoën en zwemmen in de Gorges de L’Herault, voor herhaling vatbaar. Een dagje naar de Gorges de Hiric geweest, ook hier kon je zwemmen in de verschillende waterbekkens, echter er waren veel mensen en door de droogte niet al te veel water en het was die dag erg warm, zoals bijna elke dag hier. Dagjes uit zijn wel leuk, maar je staat hier ook regelmatig in de file op de lokale tweebaans wegen. Gelukkig geen bosbranden of andere narigheid in de buurt hier. We zagen de blusvliegtuigen wel regelmatig over vliegen, maar het dichts bij zijnde brandje was op meer dan een uur rijden hier vandaan kortom we zitten hier best wel relaxed. 🙂

We hebben veel terugkerende gasten (sommigen komen hier al vele jaren). We zien het ook aan de boekingen die de gasten nu al doen voor volgend jaar. Konden we de vroeg boekingen vorig jaar op één hand tellen, nu heb je er bijna 6 nodig ( moet je wel nog alle vingers hebben).

Zoals het er nu uitziet gaan we nog een jaartje terug naar deze camping. Het werk is hier heel relaxed, niet te veel verstoringen en met 27 units is het niet te groot. De camping daarentegen is wel weer heel groot. De plek van de caravan is best wel redelijk en hebben inmiddels geïnvesteerd in een TV aansluiting en een wasmachine. Volgend jaar gaan we het terras, dat voor, bijna 2/3 overkapt is, verder dicht maken met rietmatten. De zon heeft nog te veel vrijspel. Contact tussen de overwegend Franse collega’s van de overige touroperators loopt een beetje stroef. Ze spreken (merendeel) buiten Frans geen enkele “vreemde” taal en het verloop van personeel binnen deze touroperators is erg groot. Valt toch wel op dat de jongeren zeer slecht Engels spreken. Was dit in Italië toch anders. Volgend jaar gaan de fietsen ook weer mee, maar eerst langs de fietsenmaker om de oude in te ruilen en een paar nieuwe te halen. 20 kilometer op één accu is toch te weinig om leuke tochtjes te kunnen maken.


Het lijkt er op dat we hier vakantie vieren, klopt wel een klein beetje, maar het is af en toe tocht echt wel hard werken 🙁 . Daarom gaan we na het seizoen nog een week of 6 naar Spanje. Een leuk appartement in Peniscola, net boven Valencia. Mooi uitzicht op de zee, 4 slaapkamers en twee badkamers en een groot terrein naast ons waar Max lekker kan rondlopen. Voor de temperatuur hadden we wellicht beter iets naar het zuiden kunnen zitten, maar zolang het lekker droog is en een beetje zon, gaat het helemaal goedkomen.

Wil net afsluiten, vliegen er een stuk of 20 flamingo’s over het terras. Krijg je er toch maar gratis bij …

a la prochaine

Total Page Visits: 2658 - Today Page Visits: 1

2 gedachten over “Les cinq premiers mois sont terminés”

  1. Hai hai Maarten en Marijke wat een mooi verhaal super. Wat fijn dat jullie geen last hebben van bosbranden houden zo zou ik zeggen. Wij hebben genoten op de camping bij jullie. Ik zag op de foto “onze caravan” voorbij komen super wat een fijne plek was dat. Onze vakantie komt er ook bijna aan 25 augustus vertrekken wij richting Narbonne plage 27 aug mogen wij dan voor een week in een caravan daar. Daarna zitten wij 2 weken in argles sur mer. Wij spreken jullie nog wel voor een afspraakje als jullie willen natuurlijk. Nog veel plezier en bosbranden vrij. Groetjes ook van Ben

  2. Nou, fijn om weer iets te hebben kunnen lezen over jullie, waren natuurlijk al wel grotendeels op de hoogte ( Marijke op bezoek gehad ) maar toch weer wat nieuwtjes kunnen lezen. Marijke beterschap met de voet, en verder blijven genieten daar in Frankrijk. Groeten Martha en Gert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *