La vie est belle

la vie est belle

 

De eerste week van juni, bloed heet weer en het is Pinksteren.

Leven als God in Frankrijk, of te wel zonder zorgen leven en van het goede der aarde genieten. Nou bijna dan, want er zijn altijd gasten waarbij je denkt ..waarom ben je hier 🙁

Maaike, Feico, Stan en Lobke zijn een weekje langs geweest. Denk je ze een rustige plaats te geven staan ze tussen twee Duitse gezinnen die elkaar kennen, tsja dat hebben we niet in de boekingen kunnen zien. Stan en Lobke hebben alle zwembaden uitgeprobeerd. Het weer was deze week ietsje wisselvallig, maar zeker niet koud. Weer een middagje Pezenas gedaan, maar ondanks bezoek ging ons werk natuurlijk gewoon door.

De twee weken daarna was het bijzonder rustig, van de 27 accommodaties waren er op een gegeven moment maar 5 bezet. Deze week veel gebruik gemaakt van het zwembad. Wat in Italië not done was, mag hier (in het laag seizoen) gelukkig wel. Er is een buitenzwembad (deels verwarmd, voordat er opmerkingen komen, nee niet de linker kant van het bad wel en de rechter niet, er zijn meerdere baden waarvan er één een beetje warm is). Maar ook een verwarmd binnenbad is aanwezig en een apart gedeelte, alleen voor volwassenen, met bubbelbaden, jetstreams e.d. kortom eind van de “werkdag” heerlijk ontspannen.

Zoals elk jaar tref je gasten die een caravan boeken en een kamer in het Hilton verwachten. Op een gegeven moment een lijstje aangemaakt met op- en aanmerkingen, toch wel lachen als je het terug leest. Het gras bij de buren is altijd groener 🙂

Tijdens het grasmaaien is door de tuinman met een bosmaaier een steen door de deur van een accomodatie geslingerd. Dat duurt hier in Frankrijk ca. twee weken voordat er nieuw glas in zit. Zetten ze er nieuw glas in, waarschijnlijk een stuk zwaarder dan het vorige met gevolg dat de deur scheef trekt en de sloten niet helemaal meer passen. Maar ach voor alles is een oplossing…of niet Lars.

Al wat fietstochtjes in de regio gemaakt en een middagje naar Beziers geweest en om precies te zijn naar de 9 écluses de Fonseranes. De 9 sluizen in het Canal du Midi waar je met een boot 21,5 meter kan afdalen naar het lager gelegen gedeelte. In Cap d’Agde was aan de haven een verkoop/demo van alle voertuigen welke zich op electriciteit kunnen voortbewegen. Van surfplank tot step, van mini onderzeeboot voor duikers tot motoren en van boot tot de klassieke eend 2CV.

Deze periode ook gebruik gemaakt om eens op bezoek te gaan bij onze collega’s op camping Les Sablons, gezellige lunch langs de boulevard.
Binnenkort gaan we met alle collega’s uit de regio wat eten op Le Méditerranée Plage.

Met de collega’s van Homair delen we de receptie, op drukke dagen niet erg praktisch, zij doen zo’n beetje hun hele administratie in het hokje dus voor ons blijft er niet veel ruimte over. Hebben we niet al te veel nodig, maar je geeft ze een vinger… vul de rest maar in.
Nu hebben we ook een parkeerplek toegewezen gekregen voor de golfkar c.q. dienstfietsen. Ook deze moeten we delen, nog even dan willen ze dat we de staffcaravan en ons bed gaan delen. Niet even handig allemaal, bespreek punten voor de evaluatie eind van het jaar.
We hebben nog een heel, maar dan ook een heel klein beetje hoop, dat de dooie golfkar wordt vervangen. Fingers crossed…

Met de overige collega’s van Vancanceselect en Eurocamp hebben we matig contact. De Fransen praten uiteraard graag in het Frans, maar ook waar je bij bent. Bij de andere touroperator is het verloop van personeel zo groot dat je soms niet eens door hebt dat er nieuwe collega’s zijn. Gelukkig hebben we ook fijne gasten en een bakkie en/of drankje doen moet zo af en toe ook kunnen. Of niet Femmy en Ben.
Ben heeft trouwens een route gemaakt naar een gedeelte waar je kan mountainbiken, deze is nu in de receptie beschikbaar.

Vandaag is het dus Pinksteren, gisteren 15 gasten uitgezwaaid en 22 nieuwe gasten verwelkomd. Om zes uur op en om half negen ‘s avonds zaten we aan een pizza. Tussendoor uiteraard even pauze gehad voor een snelle bak koffie en twee chocolade croissants. Was even flink aanpoten, maar dankzij Khadija en Christelle, die verantwoordelijk voor de schoonmaak zijn, is deze dag ook weer goed verlopen.

Vandaag rustig op de veranda voor de caravan ontspannen en lekker niets doen..leven als God in Frankrijk.

Total Page Visits: 3493 - Today Page Visits: 1

2 gedachten over “La vie est belle”

  1. Haha een eervolle vermelding altijd leuk en een eer☕️
    Leuk om terug te lezen van dingen die je herkent en met een leuk gevoel naar terug kijkt.
    Leuke dag samen daar op “onze” camping🌴

  2. We hebben het natuurlijk weer allemaal gelezen , het is dus werken , maar ook genieten van wat vrije tijd. Groeten en sterkte en komende tijd met de aanstormende vakantie tijd. Martha en Gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *