De eerste maand

De eerste maand zit er bijna op.

 

Onze leefcaraven (stafmobilehome) staat wel op zijn plaats maar mist wat aansluitingen.
We zitten zolang in een Excellent Lounge, prima caraven maar hier moeten we straks wel uit omdat deze vanaf 9 april verhuurd is. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken we hebben bijna 4 weken te gaan voordat de eerste gasten komen. Nu moeten onze caravans eerst een safety check ondergaan voordat wij er überhaupt in mogen. Het eerste weekend niets kunnen doen omdat het onafgebroken heeft geregend, een pallet voor het terras gelegd om nog enigszins met droge voeten binnen te komen. Onze monteur was nog op cursus in Italie dus voordat de eerste woonmobile vrij gegeven werd zijn we weer enkele dagen verder. Maar hopelijk wordt onze leefcaravan ook binnenkort vrijgegeven (airco aansluiten en controleren, hoe moeilijk kan het zijn…toch). Onze monteur werkt ook voor Eurocamp meer dan 80 units, Homeair 66 units. Zijn wij met 27 units maar een kleine speler. Dus mondjesmaat worden er mobilehomes vrijgegeven en we kunnen rustig doorwerken. We hebben geen invloed welke mobilehomes als eerste worden gedaan dus het is af en toe balen dat je nu mobilehomes schoonmaakt die niet op de eerste zaterdag nodig zijn.
Onze leefcaravan lijkt een kleine soap te worden, airco kan niet aangesloten worden omdat ….er geen water / elektra en geen riool aangesloten is (en voor de airco moeten de leidingen nog getrokken worden). Maar alles gaat goed komen.

Tussen door wat boodschappen doen, in Agde op zo’n 6 kilometer zijn veel winkels een grote Intermaché / Lidl / Decathlon en de nodige lokale winkels en niet geheel onbelangrijk een Bricocash, een grote bouwmarkt. We zijn al even op zoek naar een eigen wasmachine, maar zolang we geen leefcaravan hebben blijft het bij zoeken. Nog niet veel van de omgeving gezien, een keer boodschappen doen in Beziers en een keer op de fiets via het Reserve Naturelle du Bagnas (een natuurgebied grenzend aan onze camping) naar Cape d’Agde. Het naturisten gedeelte en de grootste swingersclub van Europa maar even gelaten voor wat het was. We zijn neergestreken bij het haventje waar we heerlijk geluncht hebben. Veel plekjes kwamen ons zeer bekend voor, drie jaar geleden liepen we hier ook, toen met Max en Dex.

Terug op de camping, waar vreselijk hard gewerkt wordt, ik denk dat er zo’n 80 caravans verplaatst en geplaats moeten worden. Vrachtwagens rijden af en aan om nieuwe caravans af te leveren. De receptiehokjes beginnen ook vorm te krijgen en het pleintje moet nog aangelegd worden. Inmiddels een werkbijeenkomst gehad met de camping en alle andere couriers (nou ja alleen de touroperators die aanwezig waren). Eerst de instructie in het Frans (duurde een uur) en toen in het Engels voor ons en Eurocamp (20 minuten), denk dat wij niet alle info hebben gekregen. Wij zitten met Homeair in het zelfde receptiehokje, zijn benieuwd hoe het e.e.a gaat lopen.

We zitten nu vier weken op de camping, de kraanwagens en nieuwe mobilehomes rijden nog steeds af en aan. Mogelijk 6 april zijn de receptie hokjes klaar, het pleintje geasfalteerd maar verder ……pfff moet nog erg veel gebeuren in de laatste week. Ook voor ons, het tempo ligt best wel hoog maar lopen toch ook wel tegen wat probleempjes aan, mobilehomes die niet goedgekeurd zijn (Lars onze regiomanager heeft een aantal dochebakken vervangen en de douchekranen moesten nog vastgezet worden …dus een rood label). Voordat deze weer gekeurd worden zijn we weer een tijdje verder.

Na veel zeuren bij de camping wanneer de leefcaravan aangesloten gaat worden is dat uiteindelijk gelukt, let wel aangesloten, maar dat betekend nog niet dat we water en elektra hebben…zucht. Heeft Marijke haar charmes in de strijd gegooid en uiteindelijk is er een monteur gekomen om het water en elektra erop te zetten. Blijkt dat we deze faciliteiten moeten delen met een huurcaravan van Europcamp, hoe dat zal gaan ….om de beurt douchen, als wij de airco aanzetten dat de stop eruit vliegt bij de buren, we gaan het meemaken. Na veel overleg hebben we nu minder dan een week voordat we uit onze tijdelijke woonruimte moeten een monteur gekregen die de airco komt aansluiten. Is de airco voor de koeling niet belangrijk, we kunnen hem deze periode niet missen als verwarming.

Samen met Lars zijn we naar de But in Agde geweest om een wasmachine te kopen, Lars was mee voor het transport en heeft ons geweldig geholpen met het aansluiten ( nou ja geholpen..Lars heeft het werk uiteindelijk gedaan). Ook fijn dat hij nog een mast had liggen en hij heeft onze schotel aangesloten (uitrichten en installeren) hij staat nu op onze leefmobile en hebben perfect beeld op onze TV. Dit weekend gaan we verhuizen, volgende week in ieder geval nog 5 mobilehomes schoonmaken voor de 9e en vanaf woensdag de puntjes op de wel bekende i zetten. Kleine reparaties, tuinmeubels buiten zetten, nieuwe nummers en reclameborden op de mobilehomes en natuurlijk de drankjes en andere benodigdheden klaar zetten. Het weer gaat ook een beetje opknappen, eerst lekker in korte broek en T-shirt nu is het een stuk kouder en erg veel wind (dakleer van een veranda eraf gewaaid, met windkracht 6 erop geklommen en met de nodige asfaltspijkers weer vast gezet

Maar het betere weer is op komst en straks als alles weer klaar is en de eerste gasten zijn binnen, kunnen wij ook wat meer achterover zitten ( bij wijze van spreken dan).
Even tijd genomen om naar Sete te gaan, op zondagmiddag en echt Frans …er is niets open, de zondag is echt heilig hier. Onze collega’s van Vacanceselect moeten verplicht weekend houden of de dagen op een andere dag “inhalen”. de Franse wet is hier erg streng in.
Even terug naar Sete , dit ligt op ca 18 kilometer en lijkt een mooie havenstad. Nu nog erg rustig maar volgende maand….

We zitten inmiddels in onze leef/staf caravan. We hebben de eerste borrel met onze Franse collega’s achter de rug, was erg gezellig en gelukkig spreken de meesten goed Engels. We hebben het prima naar ons zin, wasmachine draait overuren en nog ca 4 mobilehomes te gaan en we zijn klaar met de grote schoonmaak. Zaterdag komen de eerste gasten En .. eind van de maand komen Maaike, Feico, Stan en Lobke langs, leuk om ze weer te zien en we gaan een er een gezellige week van maken. We hebben er nog steeds veel zin in en gaan nog een mooie tijd tegemoet .

doei…dat hebben we de Fransen hier geleerd

Total Page Visits: 1769 - Today Page Visits: 1

Een gedachte over “De eerste maand”

  1. De Blog natuurlijk meteen gelezen, gaat dus na veel werk de goede kant op.
    Na regen komt de zonneschijn er aan.
    Groeten Martha en Gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *